Nokian älykäs Withings-kuumemittari saapumassa myyntiin

Withings Thermolla kuumeen mittaaminen onnistuu helposti ja nopeasti viemällä se vain pariksi sekunniksi lähelle otsaa.

Nokian aiemmin tänä vuonna ostama Withings on tuomassa alkuvuodesta CES-messuilla esitellyn älykkään Thermo-kuumemittarinsa myyntiin.

Thermolla lämmön mittaaminen vauvasta vaariin onnistuu helposti ja erittäin nopeasti viemällä se pariksi sekunniksi lähelle, noin yhden senttimetrin etäisyydelle, otsasta, jossa sijaitsevista ohimovaltimoista mittauksen suorittaminen on suositeltavaa lämmön muutosten havaitsemiseksi sillä veri kiertää sinne kropan ydinosista. Mittauksen valmistumisesta Thermo kertoo parilla värähdyksellä. Etuna mittauksen helppous mahdollistaa myös mittaamisen esimerkiksi nukkuvalta lapselta tämän huomaamatta.

Withingsin Thermo mittaa lämmön 16 infrapuna-anturilla, jotka tekevät huimat 4 000 mittausta kahden sekunnin pitoajan aikana. Pieni näyttö itse laitteessa kertoo mitatun lämpötilan. Laite on käynyt läpi hyväksytysti Yhdysvaltain lääkintäviranomaisen FDA:n tarkan hyväksyntäprosessin, mikä kertoo sen mittaustulostenluotettavuudesta.

Lisäksi Withings Thermo sisältää Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet, joiden avulla se voi kytkeytyä käyttäjän älypuhelimeen, johon voidaan tallentaa tiedot mitatuista lämpötiloista. Sekä iOS:lle että Androidille saatavilla olevaan sovellukseen voi luoda myös useita eri profiileja eri ihmisille ja merkitä myös tietoja esimerkiksi lääkkeiden ottamisen ajankohdasta tai koetuista oireista mittaustietoja selventämään. Sovellus voi myös muistuttaa ilmoituksella uuden mittauksen tarpeellisuudesta.

Withings Thermo toimii kahdella AAA-koon patterilla, joiden pitäisi kestää jopa kahden vuoden keskimääräinen käyttö. Tosin jos kuumetiloja on paljon ja lämpöä pitää mitata näin useammin, lyhenee aika keskimääräisestä.

Withings Thermo tulee ensimmäisenä markkinoille Yhdysvalloissa Withingsin oman verkkokaupan sekä Applen Store-myymälöiden sekä verkkokaupan kautta.

Euroopassa Withings Thermon hinta tulee olemaan 99,95 euroa ja täälläkin myynti alkanee mitä pikimmiten. Withingsin sivuilla voi rekisteröidä sähköpostiosoitteensa, jolloin saa tiedon myynnin alkamisesta.

Withings Thermo yhdistyy sovellukseen älypuhelimessa, kuten tässä kuvan iPhoneen.