Nokialle taas jättidiili Kiinasta – asiakkaana maailman suurin operaattori

Nokia on jälleen saanut suuren sopimuksen Kiinasta. Nokia tulee rakentamaan 30 prosentin osuuden China Mobilen vuosien 2016-2017 uudesta optisesta verkosta.

Optiset kuituverkot toimivat mobiilien 4G-yhteyksien taustalla runkoverkkona.

Optisen verkon toimitus on osa Nokian vuoden 2016 raamisopimusta China Mobilen kanssa. Nokia tulee toimittamaan Nokia 1830 PSS-24x -laitteisiin perustuvan lippulaivaluokan pakettitiedonsiirtoon optimoidun 100G-luokan siirtoalustansa.

Optiset verkot tulivat Nokian tuotepalettiin mukaan Alcatel-Lucentin kanssa yhdistymisessä. Tämä kantaa nyt hedelmää Nokialle mobiiliverkkomarkkinoiden ollessa kohmeessa ennen 5G:n tuloa kiinteiden verkkojen markkinoiden yhä kasvaessa.

China Mobilen 4G-verkko on maailman suurin, ja sen tilaajamäärän odotetaan yltävän yli 300 miljoonaan laitteeseen. China Mobile on myös liittymämäärällä mitaten selvästi maailman suurin mobiilioperaattori.

Nokia ja China Mobile aloittivat yhteistyönsä jo vuonna 1994, jolloin Nokia auttoi China Mobilea tekemään sen ensimmäisen GSM-puhelun.

Nokia ja toinen kiinalaisoperaattori, China Telecom, kertoivat myös viime viikolla sopimuksesta, jossa Nokia laajentaa sen 4G-verkon peittoaluetta ja kapasiteettia.