Nokia-puhelinten pomo vihjaa: 3310:stä voi tulla 3G-versio

Nokian uusi 3310-peruspuhelin tukee vain ja ainoastaan 900 ja 1 800 megahertsin GSM- eli 2G-verkkoja. Tämän takia puhelin ei toimi monissa maissa. Useammissa maissa on jo ajettu alas GSM-verkkoja.

Myös Nokia-puhelimista vastaavalla HMD Globalilla on tunnustettu 3310:n puutteellisuus.

”Olemme kuunnelleet mitä kuluttajat sanovat, ja mitä he tarvitsevat laitteiden toimivuuden takaamiseksi ympäri maailman. Tämä on jotakin mitä kuluttajat ovat pyytäneet, ja olemme erittäin herkkiä vastaamaan kuluttajien odotuksiin jatkossa”, kommentoi HMD Globalin toimitusjohtaja Arto Nummela australialaisen Finderin haastattelussa kysyttäessä 3310:n mahdollisesta 3G-versiosta. Australia on yksi maita, jossa GSM-verkot on jo ajettu alas ja nykyinen 3310 näin turha kapistus.

Peruspuhelimet saattavat hypätä suoraan myös 4G-verkkoyhteyksiin, sillä tarjolle on tullut uusia edullisia piirisarjoja, jotka mahdollistavat 4G-tuen myös edullisiin peruspuhelimiin.

Nokia-peruspuhelinten tekninen alusta on pysynyt jo pitkään varsin ennallaan, mutta muutosta voi olla ilmassa.

”Tekniikka vaatii toki myös kehittämistä samalla tavalla kuin älypuhelimissakin. Meillä on myös vastuuta tässä, koska meillä on merkittävä asema peruspuhelinten bisneksessä”, kommentoi HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala aiemmin Mobiili.fin haastattelussa.