Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia-puhelimet päivittyvät etulinjassa - syyskuun tietoturvapäivitykset julkaistu ja Android Oreo tulossa

HMD Global on pitänyt toistaiseksi ilahduttavalla tavalla kiinni lupauksestaan tuoda älypuhelimilleen kuukausittaiset tietoturvakorjaukset.

Tällä kertaa ainakin Nokia 5:lle uusimman Androidin syyskuun tietoturvakorjauspaketin jakelu on ehtinyt alkaa jo ennen kuin Google on päivityksen sisällöstä edes julkisesti kertonut tai sitä omille Pixel- ja Nexus-laitteilleen julkaissut. Asiasta kertoo Nokiapoweruser-sivusto.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun HMD:n Nokia-puhelimet ehtivät Google-puhelinten edelle. Esimerkiksi heinäkuussa samoin tapahtui Nokia 6:n kanssa.

Google jakaa tiedot Android-tietoturvakorjauksista valmistajille kuukautta aiemmin antaen näin niille aikaa valmistautua julkaisuun.

HMD ei ole vielä toistaiseksi julkaissut ainuttakaan merkittävää Android-versiopäivitystä älypuhelimilleen. Sen taholta on kuitenkin viestitty halusta ehtiä myös uuden Android 8.0 Oreo -version kanssa ensimmäisten joukkoon. Android Oreo -päivityksen pitäisi saapua ensimmäisenä uudelle Nokia 8 -huippupuhelimelle ja tämän jälkeen kaikille muille toistaiseksi julkistetuille Nokia-älypuhelimille, eli Nokia 3:lle, Nokia 5:lle ja Nokia 6:lle.

HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas vahvisti myös Oreon tulon jälleen hiljattain Twitterissä, jos siitä nyt mitään epäilystä muutenkaan oli. Sarvikas ei twiitissään maininnut mitään aikataulusta – ehkä koska hänen aiempi twiittinsä Nokia 3:n Android 7.1.1 Nougat -päivityksen tulosta elokuun aikana osoittautui lopulta turhan optimistiseksi. Elokuun viimeisenä päivänä Sarvikas twiittasi päivityksen saadun valmiiksi ja hyväksytyksi. Päivityksen jakelu tulee tapahtumaan vaiheittain muutaman päivän aikana, mutta ei ole vielä alkanut.