Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokian ihmekameran ympärille syntyy kumppanien joukko: uusi OZO Reality -alusta

Nokia Technologies on tänään kertonut merkittävistä uudistuksista sen OZO-kameran ympärillä. Yhtiön villi 360 asteen kamera saa rinnalleen uusia työkaluja, joilla Nokia haluaa edistää kokonaisen ekosysteemin rakentumista kameran ympärille.

Nokia kutsuu alustaansa nimellä OZO Reality. Uudistuksiin kuuluu niin uusi OZO+ -kamera kuin uusia ohjelmistotyökalujakin.

Lähiaikoina esiteltävä päivitetty OZO+ -kamera sekä uudistettu OZO Creator -ohjelmisto tarjoavat aiempaa paremman dynamiikan ja väritoiston kameralla kuvattavaan materiaaliin. OZO+ on Nokian mukaan myös ainoa VR-kamera, joka luo materiaalistaan syvyyskartan auttamaan 3D-efektien ja lisätyn todellisuuden ratkaisujen tekemisessä. Näin kuvaan on helppo lisätä esimerkiksi virtuaalihahmoja tai mainoksia.

Uuden kameran lisäksi Nokia tarjoaa OZO-tuotteina runsaasti erilaisia ohjelmistotyökaluja, jotka auttavat tuottamaan ja jakamaan kameralla kuvattua materiaalia entistä paremmin. Tarjolla on esimerkiksi OZO Player -työkalut, joilla voi lisätä tuen OZOlla kuvatun materiaalin katseluun jo olemassa oleviin videosovelluksiin. Lisäksi tarjolla on muun muassa OZO Deliver – ohjelmistokomponentti, jolla materiaalia voidaan jakaa entistä vähäisemmin kaistavaatimuksin ja näin tavoittaa laajempia yleisöjä.