Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nokia lopettaa OZO-virtuaalitodellisuuskameransa kehittämisen

Nokian OZO-virtuaalitodellisuuskamera.
Nokian OZO-virtuaalitodellisuuskamera.

Nokia on kertonut tänään suunnitelmansa keskittää Nokia Technologies -liiketoimintaryhmänsä fokus digitaalisen terveydenhuoltoon, samalla kun virtuaalitodellisuuden alueen investointeja kohdennetaan.

Nokia Technologies aikoo keskeyttää OZO-virtuaalitodellisuuskameran uusien versioiden kehittämisen, mutta kunnioittaa sitoumuksiaan olemassa oleville asiakkailleen, kertoo Nokia tiedotteessaan. Syyksi päätökseen kerrotaan virtuaalitodellisuusmarkkinan odotettua hitaampi kehitys.

Nokia Technologies keskittyy digitaalisen terveydenhuollon lisäksi kasvattamaan brändi- ja teknologialisensointiin liittyvää liiketoimintaansa. Patenttilisensointiliiketoiminta ei ole suunniteltujen toimenpiteiden piirissä. Nokia Technologies -yksikön liikevaihto on toistaiseksi kertynyt valtaosin lisensointituloista.Suunniteltujen muutosten arvioidaan johtavan enintään 310 työtehtävän vähentämiseen, josta enintään 190:n arvioidaan kohdistuvan Suomeen ja loppujen pääosin Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan. Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on maailmanlaajuisesti yhteensä noin 1 090 työntekijää. Käynnistääkseen prosessin Nokia on tänään kutsunut Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän Suomen henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin.

Nokia Technologiesin johtaja Gregory Lee.
Nokia Technologiesin johtaja Gregory Lee.

”Nokia Technologies on tilanteessa, jossa oikeanlaisen fokuksen ja oikeiden investointien kautta voimme merkittävästi kasvaa digitaalisen terveydenhuollon alueella ja meidän tulee tarttua tähän tilaisuuteen”, kommentoi Nokia Technologies -liiketoimintaryhmän johtaja Gregory Lee. ”Muutokset koskettavat välttämättä myös henkilöstöämme ja vastuullisena yhtiönä olemme sitoutuneita tukemaan muutosten kohteeksi joutuvia työntekijöitä heidän tarpeidensa mukaan muun muassa hyödyntäen Bridge-tukiohjelmaa.”

Entinen Samsung-johtaja Gregory Lee aloitti Nokia Technologiesin uutena johtajana kesällä. Nyt ilmoitettu päätös vaikuttaa Leen ensimmäiseltä suurelta linjanvedolta tehtävässään.

Nokia hankki jatkamansa digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintansa pääosin vuonna 2016 ostamalla ranskalaisen Withingsin. Nokian tiedotteen mukaan ”fokusoituneemman ja ketterämmän digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan myötä Nokia aikoo kasvaa entistä merkittävämmäksi toimijaksi digitaalisen terveydenhuollon alueella sekä kuluttajien ja lääketieteen alan sidosryhmien keskuudessa”.