Nokia julkisti ensimmäisen Wi-Fi 6E -reitittimensä - sisältää tuen F-Securen tietoturvaratkaisulle

Nokia on julkistanut Mobile World Congress -messuilla ensimmäisen Wi-Fi 6E -tuella varustetun Wi-Fi-reitittimensä Nokia WiFi Beacon 10:n.

Nokian tuotevalikoimiin on jo aiemmin kuulunut useita erilaisia Wi-Fi-reitittimiä. Wi-Fi 6E -tuen myötä uusi Nokia WiFi Beacon 10 tarjoaa aiempaa paremman suorituskyvyn.

Nokian Wi-Fi-reititinten myynti tapahtuu pääsiassa sen operaattorikumppanien kautta ympäri maailman.

Nokia WiFi Beacon 10 tukee Wi-Fi 6E -laitteena 2,4, 5 ja 6 gigahertsin taajuuksia (2×2 MIMO 2,4 GHz, 4×4 MIMO 5 GHz ja 4×4 MIMO 6 GHz) ja 160 megahertsin kanavia. Yhteensä se pystyy tarjoamaan tietonsiirtoa Wi-Fi-yhteydellä jopa 10 Gbit/s -nopeudella.

Nokian WiFi Beacon 10 -reitittimellä voi luoda myös yhdistetyn, kattavamman mesh-verkon, joka voi sisältää jopa viisi verkkoa laajentavaa laitetta. Yksittäinen reititin kattaa jopa 185 neliömetrin pinta-alan.

Nokia WiFi Beacon 10 edestä ja takaa.
Nokia WiFi Beacon 10 edestä ja takaa.

Nokia WiFi Beacon 10 on varustettu 10 Gbit/s WAN -liitännällä, joka mahdollistaa liittämisen valokuitumodeemien kanssa. Nopeaan langalliseen liittämiseen on käytettävissä myös 2,5 Gbit/s LAN -portti. Yhteensä LAN-portteja on kolme kappaletta.

Laitteen hallinta käy Nokia WiFi -mobiilisovelluksella, joka sisältää erilaisia analytiikkatietoja yhteyksistä sekä esimerkiksi vanhemmille toiminnot verkon käytön rajoittamiseen lapsilta. Lisäksi sovellusta käytetään mesh-verkon luomiseen ja reitittimen asetusten hallintaan.

Nokia WiFi Beacon 10 tukee myös suomalaisen tietoturvayhtiön F-Securen tietoturvasovellusta.

Nokia WiFi -sovelluksella hallitaan reitittimen toimintaa ja asetuksia.
Nokia WiFi -sovelluksella hallitaan reitittimen toimintaa ja asetuksia.

Mobile World Congressissa Nokia julkisti myös päivittäneensä Nokia WiFi Cloud Controllerin toimimaan User Services Platform (USP) -ohjaimena alan standardin mukaisesti. USP:n mukaisuus mahdollistaa palvelujen ja asetusten hallinnan joko etänä pilvipalvelusta tai paikallisesti sovelluksella. Nokian USP-agentti Beacon 10:ssä perustuu avoimen lähdekooin OB-USPA:han, mikä mahdollistaa hallinnan millä tahansa USP-ohjaimella Nokia WiFi Cloud Controllerin lisäksi.

”Olemme ylpeitä voidessamme esitellä Nokian ensimmäisen Wi-Fi 6E -tuotteen korkealaatuiseen ja suorituskykyiseen Wi-Fi-verkkoon kotona ja toimistossa. Se ei tarjoa vain korkeampia nopeuksia, vaan se tukee myös kolmannen osapuolen sovelluksia ja USP-agenttia ollakseen täysin yhteensopiva useiden ohjaimien kanssa, mikä helpottaa käyttäjien hallintaa. Kolmansien osapuolten sovellukset ja USP ovat molemmat strategisesti kiinnostavia Nokialle, ja sisällytämme ne kaikkiin uusiin markkinoille tuomiin laajakaistalaitteisiin sekä jälkiasennuksin tiettyihin olemassa oleviin laitteisiin”, kommentoi Nokian laajakaistalaitteista vastaava johtaja Dirk Verhaegen.

Palveluntarjoajille Nokia esitteli myös uutta konsolia, jolla voidaan hallita ja optimoida Wi-Fi-verkkoja asiakaspalvelun, verkon ylläpitäjien, paikan päällä työskentelevien huoltoteknikoiden ja muun tuen voimin.

Nokian kaltaiset valmistajat pohjustavat tietä seuraavan sukupolven kodin sisäisille laajakaistalaitteille konttipohjaisella (container) sovelluskehyksellä, joka erottaa sovelluksen käyttöjärjestelmästä. F-Secure on ensimmäinen kumppani, joka hyödyntää täysin Nokian sovellusekosysteemiä ja tuo kyberturvallisuusratkaisunsa Nokian laajakaistalaitteisiin käyttämällä tätä innovatiivista ja avointa ympäristöä”, kommentoi Omdian digitaalisten kuluttajapalveluiden tutkimusjohtaja Michael Philpott.