Nokia esitteli uusia ratkaisuja valloittamaan esineiden internetiä

Nokia on esitellyt uusia esineiden internetin (Internet of Things eli IoT, myös teollinen internet) alustaratkaisuja, joilla se haluaa tuoda verkkoon niin älykodit kuin yritykset ja hallituksetkin.

Esineiden internetistä on odotettavissa ison luokan markkinoita, kun verkkoon kytkettyjen laitteiden määrän arvioidaan nousevan huimasti. Vuonna 2014 verkkoon kytkettyjä IoT-laitteita oli 1,6 miljardia kappaletta, mutta vuoteen 2020 mennessä määrän odotetaan nousevan 20:een tai jopa 46 miljardiin laitteeseen.

Nokia 7368 ISAM ONT G-240WZ-A on älykodin hallintaan tarkoitettu reititin tai ”keskus”.

Näppärästi nimetty Intelligent Management Platform for All Connected Things eli ytimekkäästi IMPACT on IoT-alusta, jota Nokia haluaa tarjota niin operaattoreille kuin yrityksille, viranomaisille ja hallituksillekin. Se tukee jo 80000 erilaista IoT-laitetta ja tarjoaa pilvipohjaisen alustan älykkäiden IoT-laitteiden hallintaan ja esimerkiksi datan keräämiseen ja analysointiin, mutta asiakkaat voivat käyttää sen kanssa myös omia ratkaisujaan.

IMPACTin lisäksi Nokia esitteli uuden Smart Home -alustan, joka on tarkoitettu verkkoon kytkettyjen älykotien hallintaan. Nokia tarjoaa sitä operaattoreille ja palveluntarjoajille, ja nämä voivat puolestaan räätälöidä Nokian alustalle paketteja asiakkaidensa käyttöön. Nokian pakettiin kuuluu kodin älylaitteet ja tunnistimet verkkoon yhdistävä ja niitä hallitseva reititin, IoT-alusta Smart Home -ekosysteemin hallintaan sekä laitteiden ohjaukseen käytettävä mobiilisovellus.