Nokia esitteli Slushissa pienen suuren laitteen

Nokia oli mukana tuttuun tyyliin Slushissa, ja tänä vuonna suurimman huomion sai Nokia Technologiesin kehittämä 360-kamera. Nokia OZO on 360-kameraksi pieni, mikä onkin sen suurimpia valttikortteja. Sen ohella käytön helppous on suuri juttu. Käväisimme katsastamassa OZO-kameraa Nokian pisteellä.

OZO:ssa on yhteensä kahdeksan kameraa ja kahdeksan mikrofonia, joten sekä ääni että kuva tallentuu 360-asteisena. Jokainen kamera tallentaa 2K-videota. Kaikkea Nokia ei kuitenkaan pisteellään paljastanut, sillä yhtiö julkaisee tarkkojen tietojen lisäksi hinta- ja saatavuustiedot 30. päivä marraskuuta.

Noki OZOssa on yhteensä kahdeksan kameraa

– Kun pienen Nokia OZOn ottaa käteen, painosta kyllä huomaa, että nyt on kyseessä ammattilaisten väline, sanoi Otso Koski Nokia Technologiesilta.

Risto Siilasmaakin kehui Nokia OZOa eilen lavaesityksissään.

– OZO on mullistava laite, koska se yhdistää kuvaajan ja katsojan aivan uudella tavalla. Ihmiset voivat nähdä esimerkiksi saman kuin astronautti avaruudessa, Siilasmaa kertoi.

Vaikka laitteen takaosassa ei ole kameroita, saa se laajojen linssien avulla kuvaa myös takapuolelta

 

Nokia OZOlle voi keksiä varmasti lukemattomia käyttötarkoituksia. OZO pakkaa videokuvan automaattisesti sellaiseen muotoon, että kuvaa voi lähettää livelähetyksenä. Tämän vuoksi katsojat voitaisiin tuoda esimerkiksi yhtyeiden keikoille ja urheilutapahtumiin ennennäkemättömällä tavalla.

Pisteellään Nokialla oli OZOlla otettuja esimerkkivideoita, joita toistettiin Gear VR:n tai Oculuksen virtuaalilasien kautta. Videot olivat varsin näyttäviä, vaikka lasien tarkkuus oli hieman alhainen, minkä vuoksi kuva oli epäterävää.

Nokia demosi OZOa muutamien lyhyiden videoiden kautta, joita katseltiin Samsun Gear VR- tai Oculus Rift -virtuaalilaseilla