Ei kovin pitkää odotusta: Nokia 8:n myyntiintulosta Suomessa kerrotaan puolentoista viikon päästä

HMD Globalin keskiviikona julkistama Nokia 8 -huippupuhelin on jo tullut ennakkotilattavaksi monissa maissa.

Keväällä julkistettuja Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 -puhelimia saatiin odotella myyntiin kuukausia, mutta Nokia 8:n kanssa odotus on julkistuksesta vain joitakin viikkoja.

Myyntiintulon ajankohdasta Suomessa kerrotaan puolentoista viikon päästä, maanantaina 28. elokuuta, kun HMD Global järjestää mediatilaisuuden Helsingissä. Mitä todennäköisimmin useammat suomalaiset jälleenmyyjät aloittavat ennakkomyynnin samana päivänä. Toistaiseksi Nokia 8:n on valikoimiinsa listannut totuttuun tapaansa esimerkiksi Verkkokauppa.com.

Puhelimen julkistaessaan HMD kertoi jo toimittavansa puhelinta tukkureille ja jälleenmyyjille. Ainakin Saksassa Nokia 8:n ennakkotilausten toimitusten loppuasiakkaille kerrotaan käynnistyvän 6. syyskuuta. Puhelimen hinta Saksassa on 577-579 euroa. Julkistuksen yhteydessä keskimääräiseksi myyntihinnaksi kerrottiin 599 euroa. Hinta vaihtelee eri maissa esimerkiksi erilaisen arvonlisäveron takia.

Aiempien Nokia 3:n, 5:n ja 6:n tapauksessa Suomi-hinnat olivat kymppiä kahta julkistuksen yhteydessä ilmoitettuja keskimääräisiä hintoja korkeammat. Nokia 8:n hinta täällä voi kuitenkin osua juuri 599 euroon, joka on markkinoinnin kannalta yli 600 euroa parempi hinta. Saksassa arvonlisävero on 19 prosenttia, joten 577 euron hinta siellä kääntyy Suomen 24 prosentin arvonlisäverolla 601 euroon.

Venäjällä HMD on avannut myös verkkosivustolleen oman verkkokauppansa, jossa Nokia 8 on jo ennakkomyynnissä. Myös Nokia harjoitti takavuosina omaa puhelinten verkkokauppaa useissa eri maissa. Venäjällä Nokia 8:n hinta on 39 990 ruplaa, noin 574 euroa.

Nähtävästi oma verkkokauppa on aukeamassa myös muun muassa Saksassa ja Puolassa.