Nokia 6:sta tuli hitti Intiassa: ”Kymmeniä tuhansia myytiin alle 30 sekunnissa”

HMD Globalin Nokia 6 -älypuhelin tuli Intiassa myyntiin noin viikko sitten salamamyynnissä yksinoikeudella Amazon-verkkokaupan kautta.

Puhelin myyntiin loppuun käytännössä välittömästi. Nyt HMD Globalin markkinointijohtaja Pekka Rantala vahvisti Nokia 6:n suosion Intiassa. ”Kymmeniä tuhansia puhelimia myytiin alle 30 sekunnissa”, kertoi Rantala tänään haastattelussa Berliinissä.

Suomessa 249 euroa maksavan Nokia 6:n hinta Intiassa on 14 999 rupiaa eli vajaat 200 euroa. Myyntiä vauhdittavat myös lukuisat edut, kuten 1 000 rupian alennus hinnasta Amazon Paylla maksaville Amazon Prime -asiakkaille, alennuksia Kindle-kirjoista, hotellivarauksista ja 45 gigatavua ilmaista datakäyttöä viidessä kuukaudessa Vodafonen liittymällä.

HMD on antanut toistaiseksi niukasti tietoa talous- ja myyntinumeroistaan. Aiemmin se on kertonut toimittaneensa toistaiseksi miljoonia älypuhelimia.

Ensimmäisten uusien Nokia-älypuhelinten Nokia 3:n, Nokia 5:n ja Nokia 6:n kansainväliset toimitukset alkoivat kesäkuussa. Nokia 6 tuli Kiinassa myyntiin jo alkuvuodesta.

Puhelinten myyntiintulossa on nähty viivästyksiä ja muita yllätyksiä. Suuri kiinnostus yllätti HMD:n. ”Kyse on ollut valtavasta kysynnästä, joka on ollut maailmanlaajuista”, sanoo Rantala.