Uusi Nokia 3310 purettiin – ”En yllättyisi jos tämä puhelin kestäisi seuraavaan uudelleenjulkaisuun 17 vuoden kuluttua”

JerryRigEverything-tunnusta käyttävä Zack Nelson tykkää videoilla rääkätä älypuhelimia ja muita laitteita. Välillä mies myös ottaa selvää, kuinka helposti tai vaikeasti eri laitteet ovat purettavissa osiin esimerkiksi siltä varalta, että hajoavia komponentteja pitäisi vaihtaa uusiin. Tällä kertaa hän laittaa videolla lihoiksi HMD Globalin uuden Nokia 3310:n.

Uusintaversio legendaarisesta Nokia 3310:stä on tämän päivän mittapuulla hyvin yksinkertainen peruspuhelin, ja yksinkertaisia ovat myös sen rakenteet. Muovirakenteinen laite on kohtuullisen helppo purkaa ja kasata.

Alkuperäinen Nokia 3310 on saavuttanut internetissä kulttimainetta suurin piirtein ydinsodan kestävänä puhelimena, ja samaa henkeä on myös uudessa versiossa. Laitettuaan laitteen uudelleen nippuun ja kytkettyään siihen jälleen virrat, toteaa Nelson, että on helppo kuvitella uuden Nokia 3310:n kestävän siihen asti, että siitä jälleen tehdään uusi uudelleenjulkaisu 17 vuoden kuluttua.

HMD Globalin uusista Nokia-puhelimista myös Nokia 6 sai Nelsonilta kiitosta, kun hän keväällä tutki sen sisuksia videolla. Nelsonin mukaan ”mikäli Apple ja Samsung eivät paranna puhelimiaan, [Nokia 6] tulee olemaan helposti kestävin ja korjattavin puhelin vuonna 2017”.

Katso YouTube-video Nokia 3310:n purkamisesta alta.