Super Mario -peliä ladattu yli 40 miljoonaa kertaa – uusi App Store -ennätys

Super Mario Run -peliä ladattiin yli 40 miljoonaa kertaa ensimmäisen 4 päivän aikana, on Nintendo itse nyt kertonut. Super Mario Run julkaistiin iPhonelle ja muille iOS-laitteille yli 150 maassa, Suomen aikaa viime viikon torstai-iltana.

Super Mario Run on listattu suosituimmaksi ilmaiseksi peliksi App Storessa yli 140 maassa ja on noussut eniten tuottavien pelien TOP10-joukkoon yli 100 maassa.

Super Mario Run on ilmainen ladata, mutta pelin maksullisuus iskee vastaan jo neljännessä kentässä 9,99 euron kertamaksun vaatimuksella. Useat eri analytiikkayritykset ovat arvioineet maksavien pelaajien jääneen murto-osaan lataajista, ilmeisesti merkittävästi alle 10 prosenttiin.

Nintendon legendaarinen pelikehittäjä ja Marion luoja Shigeru Miyamoto kommentoi pelin rahastusmallin keräämää laajaa kritiikkiä myös Nintendon tiedotteessa.

”Olen ilahtunut, että voin tarjota uuden Marion monille ihmisille maailmassa. Se saattaa vaatia hieman lisää aikaa täysin käsittää sisältö, jonka ostamalla saa”, toteaa Miyamoto.

Jo aiemmin Nintendolta on kerrottu Super Mario Runin kertamaksullisuuteen päätymisen tapahtuneen vanhempien näkökulmasta: näin he voivat turvallisin mielin antaa lasten pelata peliä ilman tarvetta huolehtia kustannusten kasaantumisesta, kuten voi käydä muissa peleissä kulutettavien toistuvien sovellusten sisäisten ostojen osalta.

Nintendo on todennut, ettei Super Mario Run ole saamassa lisää sisältöä. Uusia ominaisuuksia sen sijaan on tulossa, kuten nyt jo ensimmäisenä päivityksenä nähty uusi Friendly Run -pelitila.

Applen markkinointijohtaja Phil Schiller toteaa Super Mario Runin tehneen latauksissa App Storen uuden lanseerausennätyksen.

App Store ei julkaisupäivänä kestänyt Super Mario Runin suosiota, vaan kaatui joksikin aikaa.