Jätti-Nexus loisti kameratestissä

Google esitteli eilen uudet Nexus 6P- ja Nexus 5X -älypuhelimien lisäksi muun muassa uuden tabletin, uudet Chromecastit ja Android 6.0 Marshmallowin. Älypuhelimien kameroiden testaukseen erikoistunut DxOMark on julkaissut testauksensa tuloksen Nexus 6P:stä. Tulos on Nexukselle varsin mieluinen, sillä se sijoittuu kakkossijalle DxOMarkin testissä – sen edellä on ainoastaan Galaxy S6 edge. Nexus 6P:ssä on 12,3 megapikselin kamera Ultra HD -videotallennuksella.

DxOMark arvostelee testissään erikseen videokuvauksen ja still-kuvauksen. Pisteitä jaetaan nollasta sataan ja eri osa-alueiden keskiarvo annetaan tulokseksi. Tarkkailtavia osa-alueita ovat muun muassa kohina, automaattinen tarkennus ja kuvan värit.

Nexus 6P:n tulokset DxOMarkin testissä

Still-kuvien osiosta Nexus 6P saa 86 pistettä sadasta. Videokuvauksesta saa taasen 79 pistettä ja kokonaisarvosanaksi DxOMark ilmoittaa 84 pistettä, jonka avulla se kiilaa LG G4:n eteen pisteen turvin listan toiseksi. Galaxy S6 edge sai yhteensä 86 pistettä.

Testin perusteella voidaan siis odottaa, että Huawein valmistaman Nexus 6P:n kamera tuottaa varsin hyvää jälkeä. Alta voit katsoa vielä Nexus 6P:llä otettuja esimerkkikuvia, jotka Google on julkaissut verkkosivuillaan.