Netflixin salasanojen jakamisen rajoitus iski lopulta myös Suomeen - tämän verran lisäkäyttäjän hinta on Suomessa

Netflix on laajentanut salasanojen jakamisen estotoimiaan pikku hiljaa eri maihin.

Tällä viikolla ne ovat laajentuneet ympäri maailman yli sataan maahan, mukaan lukien Yhdysvaltoihin – ja myös Suomeen.

Netflix-tilaukset ovat tarkoitettu yhden kotitalouden käyttöön, mutta kuten tiedetään, tilauksia on perinteisesti jaettu runsaasti esimerkiksi laajemmassa perhe- tai kaveripiirissä. Netflixin mukaan luvatonta jakamista on tapahtunut jopa yli 100 miljoonalle käyttäjälle.

Netflixillä on monenlaisia käytänteitä, joilla se pyrkii narauttamaan tilauksiaan luvattomalla tavalla jakavat jäsenet.

Käytössä on esimerkiksi IP-osoitteisiin perustuva tekniikka, jossa tiliä on kerran 31 päivässä käytettävä niin kutsutussa pääasiallisessa käyttöpaikassa, siis esimerkiksi varsinaisen tilaajan kotona, tai se lukkiutuu ja avautuu vain erillisellä koodilla. Netflix hyödyntää tilien ehtojen vastaisen jakamisen tarkkailuun muun muassa verkkoyhteyden IP-osoitteita, laitteiden tunnisteita kuin myös yleisiä tietoja käyttäjätilin aktiivisuudesta, joten rajoitusten kiertäminen vaatii jo pitkälle menevää temppuilua.

Netflixin uusien rajoitustoimien myötä tarjolla on jatkossa katselun jatkamiseen kaksi vaihtoehtoa. Jotta kotitalouden ulkopuolinen käyttäjä, jonka Netflix on onnistunut havaitsemaan, voi jatkaa palvelun käyttöä osana tähän asti käyttämäänsä tilausta, tulee tilille ostaa lisäjäsen. Suomessa lisäjäsenen lisääminen Netflix-tilaukseen maksaa 3,99 euroa kuukaudessa.

Verrattuna erilliseen tilaukseen lisäjäseniä koskevat myös muutamat rajoitukset, kuten mahdollisuus katsella yhdellä laitteella samanaikaisesti sekä tehdä latauksia vain yhteen puhelimeen tai tablettiin yhtäaikaisesti.

Toinen vaihtoehto on Netflixin tätä nykyä tarjoama ominaisuus siirtää käyttäjäprofiilin tiedot osaksi uutta, kokonaan erillistä tilausta. Netflix-tilausten hinnat alkavat Suomessa 7,99 eurosta, jolla pääsee katselemaan yksi käyttäjä samanaikaisesti ja korkeintaan 720p-laadulla.

Tällaisella viestillä Netflix on lähestynyt käyttäjiä Suomessa.
Tällaisella viestillä Netflix on lähestynyt käyttäjiä Suomessa.