Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Neljän euron älypuhelin liian hyvää ollakseen totta - perustaja pidätettiin

Alle neljän euron Android-puhelimella viime vuonna kohahduttaneen intialaisen Ringing Bells -yhtiön perustaja Mohit Goel on pidätetty petoksesta epäiltynä, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhtiö on joutunut syytösten kohteeksi, kun eräs yhtiön jälleenmyyjä kertoo jääneensä vaille hyvityksiä toimittamattomista tilauksista.

Ringing Bells herätti maailmanlaajuista huomiota reilu vuosi sitten, kun se kertoi tuovansa markkinoille 251 Intian rupiaa eli reilusti alle neljä euroa maksavan Android-puhelimen. Monien värikkäiden käänteiden ja epäilyttävien piirteiden jälkeen halpispuhelin näytti lopulta jääneen vain PR-tempuksi, ja yhtiö keskittyikin myymään tavanomaisempia 50–60 euron puhelimia sekä esimerkiksi televisioita.

Yhtiön perustaja ja johtaja Mohit Goel on pidätetty, kun eräs jälleenmyyjä kertoi maksaneensa yhtiölle kolme miljoonaa rupiaa (reilut 40 000 euroa), mutta saaneensa vastinetta vain murto-osalle summasta. Lisäksi osa jälleenmyyjän saamista laitteista oli viallisia.

Jälleenmyyjän mukaan hän sai laitteita ja rahaa vain 1,4 miljoonan rupian edestä. Kun hän yritti saada Ringing Bellsiltä hyvitystä puuttuvasta osuudesta, Mohit Goel sekä toinen Ringing Bellsin johtohahmo uhkasivat tappaa jälleenmyyjän ja tämän perheen.