Apple tutkii vihdoin ongelmaa: näyttääkö iPhonesi väärin akun varauksen?

Apple on julkaissut tukisivustollaan artikkelin, jossa se antaa ohjeita siltä varalta, että iPhone 6s:n tai 6s Plussan akun varaustilanne ei päivity akun tyhjentyessä. Artikkelissa mainitaan, että ongelma on tiedossa ja korjausta vaivaan etsitään. Sillä välin voi ongelman koettaa kiertää artikkelin ohjeilla.

Ongelma liittyy iPhone 6s -mallien akun varaustilan ilmoittamiseen prosenttiluvulla. Joissain tapauksissa näytöllä näkyvä prosenttiluku ei välttämättä päivity, vaikka akun varaustaso käytön myötä laskisi tai ladatessa nousisi. Applen ohjeartikkelin perusteella vika näyttäisi liittyvän iPhonen kelloon, sillä ilmeisesti vikaa on ilmennyt, jos käyttäjä on itse muuttanut puhelimen kellonaikaa manuaalisesti taikellonaika on muuttunut aikavyöhykkeen vaihtuessa. Applen ohje ongelman kiertämiseksi on käynnistää puhelin uudelleen ja asetuksista varmistaa, että puhelin asettaa kellonajan automaattisesti (Asetukset – Yleiset – Päivä ja aika – Aseta automaattisesti). Mikäli ongelma uusiutuu ilman, että kellonaikaa on muutettu manuaalisesti tai aikavyöhyke olisi muuttunut, kehottaa Apple ottamaan yhteyttä tukeen.

Eräät iPhone 6s -käyttäjät ovat valitelleet ongelmaa jo syyskuusta asti Applen keskustelupalstalla. Tiedossa ei ole, miksei vikaa ole saatu vielä korjattua, vaikka käyttäjien mukaan ongelma on Applella tiedostettu jo syksyllä.