Nämä uudet ominaisuudet tulevat pian iPhoneesi: Puhekomennot suomeksi

Apple on jo julkaissut uusimman iOS 9.3 -version ohjelmistokehittäjille ja pian se on ladattavissa myös tavallisten käyttäjien puhelimiin ja iPad-tableteille. Lopullinen versio on saatavilla arviolta kahden-kolmen kuukauden päästä.

Jo nyt tiedetään, mitä uutta iOS 9.3 tuo tullessaan.

IPhone-käyttäjät saavat puhelimeensa uuden Night Shift -toiminnon, joka parantaa puhelimen akun kestoa säästämällä virtaa yöaikaan.

Yöllä puhelin kytkeytyy tilaan, joka muuttaa näytön värejä ja näin ollen säästää puhelimen akkua. Värit muuttuvat lämpimämmiksi, minkä ansiosta puhelimen käyttö ilta-aikaan ei häiritse unen saantia yhtä paljon kuin kirkkaan näytön tuijottaminen. Night Shift -toiminnon voi asettaa itse kytkeytymään automaattisesti ja pysymään päällä haluttuun ajankohtaan asti.

Muistiinpanot-sovellukseen lisätään iOS-päivityksen myötä lukitustoiminto, jonka avulla käyttäjä voi suojata haluamansa muistiinpanot vierailta silmiltä. Muistiinpanoja voi myös jaotella päivämäärän tai otsikon mukaan.

Terveys-sovellus saa päivityksen myötä uutta potkua. Apple liittää sovelluksensa entistä tiukemmin kolmansien osapuolten fitness-sovelluksiin, jolloin se pitää nykyistä paremmin kirjaa esimerkiksi treeneistä.

IPhone 6S-käyttäjät saavat 3D Touch-toimintoja uusiin Applen sovelluksiin kuten säähän, asetuksiin ja App Storeen.

Kiinnostava uudistus on se, että iOS 9.3 tuo Siri-yhteensopivuuden myös Suomen kielelle. Käyttäjä voi siis pian antaa iPhonelle suomenkielisiä puhekomentoja hakiessaan esimerkiksi tietoa Googlesta.