Nämä tarrat tekevät mistä tahansa käsineistä kosketusnäyttökelpoiset – sormenjälkitunnistuskin toimii

Talvi on tullut Suomeenkin, ja moni suojaa kätensä ja sormensa kylmältä (vesisateelta) ja lumelta (loskalta) erilaisin käsinein. Vastaan saattaakin tulee tilanne, jossa pitäisi puhelinta käyttää, mutta kosketusnäyttö ei toimikaan vanhojen nahkahanskojen tai isoäidin kutomien villasormikkaiden kanssa. Tähän pulmaan on nyt ratkaisu, kanadalaistaustainen Taps-tarrasetti.

Taps on säänkestävä tarra, jonka voi liimata mihin tahansa nykyisiin käsineisiin ja muuttaa ne silmänräpäyksessä kosketusnäyttöyhteensopiviksi. Markkinoilta toki löytyy jo kosketusnäyttöjen kanssa toimivia käsineitä, mutta valinnanvaraa eri käsinetyypeille ei ole paljoakaan. Tapsien avulla valinnanvaraa löytyy.

Mielenkiintoisena seikkana Tapsit on varustettu myös sormenjäljillä, eli niitä voi käyttää myös puhelimen sormenjälkitunnistimen kanssa. Opetat vain tarran sormenjäljen puhelimellesi, ja voit avata lukituksen käsineitä riisumatta. Jokainen tarra sisältää tietysti uniikin sormenjäljen.

Sormenjälkiominaisuuden kohdalla kannattaa kuitenkin käyttää harkintaa. Siinä missä oikeiden sormien ja sormenjälkien varastaminen vaatii vaivaa, saattavat käsineet olla helpostikin vietävissä, ja jos käsineet ja puhelin katoavat tai varastetaan samalla kertaa, on ongelmia luvassa.

Taps-tarroja voi tilata Kickstarter-kampanjasta. Tätä kirjoitettaessa edullisin paketti on 22 Kanadan dollaria eli reilut 15 euroa maksava paketti, joka sisältää kaksi neljän tarran pakkausta, eli yhteensä kahdeksan tarraa. Tarrojen toimitukset alkavat joulukuussa.