Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nämä ovat maailmanlaajuisesti eniten myydyt puhelinmallit toistaiseksi 2021 - älypuhelinten TOP5 lähes täysin Applen juhlaa, peruspuhelimissa kärjessä Nokia

Yksittäisistä älypuhelinmalleissa suosituimpia iPhonet. Tätä selittää Applen kapea tuotevalikoima.

Älypuhelinmarkkinoita tarkastellaan useimmiten eri valmistajien kappalemääräisten markkinaosuuksien kautta. Näin mitattuna suurin valmistaja on pitkään ollut Samsung ja kärkipaikoilta löytyvät vaihtelevasti Apple, Xiaomi, Oppo alabrändeineen sekä Vivo.

Nyt markkinatutkimusyhtiö IDC:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen Devices-tutkimuksesta vastaava johtaja Francisco Jeronimo on twiitannut mielenkiintoisia tietoja tutkimusyhtiön tilastoista eniten toistaiseksi vuonna 2021 maailmanlaajuisesti toimitetuista eli valmistajien myymistä älypuhelin- ja peruspuhelinmalleista. Tilastot kattavat tammi-heinäkuun 2021.

Eniten myytyjen viiden älypuhelinmallin osalta Apple on napannut sijat 1, 3, 4 ja 5 eri iPhone-malleillaan, eli kärkipaikan syksyllä 2020 esitellyllä iPhone 12:lla, kolmospaikan syksyllä 2019 esitellyllä iPhone 11:llä ja nelos- ja viitospaikat syksyn 2020 huippumalleilla iPhone 12 Pro Maxilla ja iPhone 12 Prolla.

Apple-rintaman rikkojana on ainoastaan Samsungin edullinen alle 150 euron Galaxy A12, joka maksaa murto-osan iPhoneihin verrattuna.

Applen iPhonet nousevat luonnollisesti myydyimpien älypuhelinmallien kärkisijoille sen kapean mallivalikoiman ansiosta. Käytännössä kaikilla muilla merkittävillä älypuhelinvalmistajille niiden kokonaismyynti jakautuu useammalle eri mallille.

Peruspuhelimissa, jotka IDC:n mukaan ovat kattaneet yhä edelleen kappalemääräisesti 19 prosenttia vuoden 2021 ensimmäisen kolmen neljänneksen aikana toimitetuista matkapuhelimista, kärkipaikan on napannut puolestaan suomalaisen Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin Nokia 105 -malli. Kyse on erittäin edullisesta puhelinmallista, joka ohimennen mainiten on nyt Suomessa Black Friday -kampanjatarjouksena myynnissä vain 9,90 eurolla.

Muuten viiden suosituimman peruspuhelimen joukkoon ovat nousseet iTel T2171, Jio Phone, Tecno T528 ja iTel IT5260. Näistä Jio Phone on yksinomaan intialaisen Jio-operaattorin tuote. iTel- ja Tecno-puhelinten takaa puolestaan löytyy kiinalaisvalmistaja Transsion, joka on eri brändeillään erikoistunut erityisesti Afrikan markkinoihin.