Google avasi uudenlaisen digikirjakaupan – "Myymme kirjoja, joita ei voi tulostaa"

Google on avannut uuden kirjakaupan verkkoon. Myynnissä on mobiililaitteilla luettavia kirjoja, jotka eroavat kuitenkin huomattavasti perinteisistä e-kirjoista.

– Me myymme kirjoja, joita ei voi tulostaa.

Näin julistaa Googlen uusi Editions At Play -sivusto. Verkkokirjakaupan takaa löytyy lontoolainen Visual Editions -julkaisija sekä Googlen erikoisia projekteja kehitävä Creative Lab.

Editions At Playn tarkoitus on tutkia uudenlaisten digikirjojen mahdollisuuksia. Kun perinteinen e-kirja on vain tekstiä mobiililaitteen tai lukijan näytöllä, Editions At Play myy dynaamisia kirjoja. Teokset hyödyntävät siis Internetin ja mobiililaitteiden ominaisuuksia tavallisia e-kirjoja monipuolisemmin.

Toistaiseksi myynnissä on vain kaksi teosta. The Truth About Cats & Dogs sallii käyttäjän vaeltaa vapaasti kahden kirjailijan ajatusten välillä ja Entrances & Exits taas hyödyntää Google Mapsin katunäkymiä asettaakseen tarinansa todellisiin sijanteihin. Näiden lisäksi sivustolla listataan useita kirjoja, jotka ovat joko idea-asteella tai jo tekeillä.

Editions At Play -kirjat on tarkoitettu luettaviksi joko iOS- tai Android-laitteilla. Kirjan ostaja saa pääsyn erityiselle mobiilisivulle, jolta kirjan tarjoama kokemus löytyy. Kullekin kirjalle on määritetty erikseen laitevaatimukset, mutta yleisesti niiden pitäisi toimia kunhan käytössä on vähintään Android 4.4 tai iOS 8. Lisäksi Chrome- ja Safari-selaimet ovat suositeltuja.