Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näitä ominaisuuksia Googlen uuteen viestisovellukseen kaivataan

Googlen julkaisi hiljattain Allo-viestisovelluksen, jonka todella pelkistetyt ominaisuudet ovat herättäneet kummeksuntaa. Mahdolliseksi syyksi on nostettu esimerkiksi Allon kohdemarkkinoiden löytyminen kehittyvistä maista ja erityisesti Intiasta, joissa yksinkertaisemmassakin sovelluksessa saattaisi olla vielä järkeä.

Allon kehityksestä vastuun Googlella jakava Justin Uberti on aktiivinen Twitterissä ja hän onkin saanut myös muilta käyttäjiltä pitkän listan ehdotuksia lisäyksistä Alloon.

Uberti twiittasi nyt yhteenvedon suosituimmista ehdotuksista. Listattuna ovat Google Assistantille lisätoimintoja, työpöytäsovellus, integrointi Googlen Duo -videopuhelusovelluksen kanssa, tiedostojen jako, pikavastaukset, SMS-tekstiviestien integrointi sovellukseen sekä teemat ulkoasun muokkaukseen.

Uberti ei kuitenkaan luvannut mitään näiden ehdotusten toteuttamisesta.

”Tässä on kaikki mitä voin sanoa”, hän päätti ehdotuslistauksensa hymiön kera.

Varmasti joitakin ehdotetuista uudistuksistakin Allo on saamassa, mutta aikataulusta ei ole minkäänlaista tietoa.

Alloa ladattiin vajaassa viikossa 5 miljoonaa kertaa Google Playsta Androidille, minkä lisäksi se on saatavilla myös Applen iPhonelle. Allon aktiivisten käyttäjien määrästä ei kuitenkaan ole tietoa. Moni on voinut kiinnostuneena kokeilla Alloa sen saaman laajan julkisuuden myötä, mutta ei välttämättä jäädä käyttäjäksi sen tarjotessa niukasti mitään parempaa kuin muut huomattavasti laajempien käyttäjämäärien viestipalvelut.