Näistä turvallisen Galaxy Note7 -puhelimen erottaa

Samsung on nyt aloittanut laajat Galaxy Note7 -puhelinten vaihto-operaatiot jo muun muassa ainakin Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Etelä-Koreassa ja Singaporessa. Myös muissa maissa tarvittavat vaihto-ohjelmat ovat vähintäänkin alkamaisillaan.

Yhteensä Samsung vaihtaa 2,5 miljoonaa Galaxy Note7 -puhelinta, jotka se ehti toimittaa myyntiin ennen ongelmien selviämistä ja Galaxy Note7:n myynnin keskeyttämistä. Suomessa Note7-toimitukset eivät ehtineet alkaa, vaan tämän hetken tiedon mukaan korvaavat Note7-puhelimet saapuvat Pohjoismaihin lokakuussa ja sen jälkeen aikanaan myynti käynnistyy myös uudelleen Note7-tilausten toimitusten jatkuessa.

– Jotta asiakkaamme tuntevat olonsa varmaksi siitä, että he saavat oikean tuotteen, uusien Note7-laitteiden tuotepakkaukset merkitään mustalla neliöllä, joka ilmaisee selkeästi, että laitteet ovat uudesta toimituserästä", on Samsung kertonut jo aiemmin. Alla kuvassa näkyy, miltä neliön myyntipakkauksessa pitäisi näyttää.

Turvallisten Note7-puhelinten myyntipakkauksessa on merkitty mustalla neliöllä.

Lisäksi ohjelmistopäivityksen jälkeen turvalliset Galaxy Note7 -puhelimet esittävät akun varaustasonsa vihreällä värillä alkuperäisen valkoisen sijaan.

Vihreä akun varaustason kuvake kertoo turvallisesta Note7:stä.

Samsung haluaa, että turvalliset Note7-puhelimet erotetaan selkeästi vaarallisista. Note7-puhelimen käyttö ja lataaminen on kielletty muun muassa yleisesti lentoyhtiöiden sekä jo nyt myös useiden joukkoliikenteen toimijoiden osalta ympäri maailmaa.

Samsunginmukaan se on lähettänyt suoran viestin kaikkiin Note7-laitteisiin, jotka on aktivoitu Euroopassa. Viestissä kehotetaan asiakkaita sammuttamatta laitteensa ja palauttamaan se ostopaikkaansa niin pian kuin mahdollista.

Vähintään kymmeniä Galaxy Note7 -puhelimia on ylikuumentunut ja monissa tapauksissa räjähtänyt maailmalla. Seurauksena on ollut palovammoja sekä vahinkoa omaisuudelle.