Näistä syistä ihmiset vaihtavat iPhone 7 -malliin

iPhone 7 säilyttää ensi kertaa iPhonen historiassa saman muotoilun kolmantena vuotena. Ulkoisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus eivät vaikutakaan suurilta päivityksiltä aiempaan, vaikka todellisuudessa lähes jokaisella osa-alueella teknisissä ominaisuuksissa on tapahtunut edistystä.

Miksi iPhone 7:ään sitten aiemmista malleista vaihdetaan?

Tätä tutki BofA Merrill Lynch -pankki tutkimusraporttinsa pohjaksi, kertoo Business Insider. Tulokset löytyvät alta.

65 prosenttia vastaajista kertoi yhdeksi syyksi pidemmän akunkeston, 59 prosenttia vedenkestävyyden ja 54 prosenttia paremman kameran laadun. Näitä seurasivat nopeampi laskentakyky, (suurempi) muisti, mahdollisuus vaihtaa puhelinta sopimuksen puitteissa, kaksoiskamera, puhelimen ulkonäkö sekä paremmat värivaihtoehdot.

Parempi akunkesto ja pidemmät toiminta-ajat ovat yleensä aina kaikkien vastaavien kyselyjen kärjessä – myös silloin kuin ihmisiltä kysytään, mitä he puhelimissaan haluaisivat parantaa. Tältä osin Apple näyttää nyt ainakin kuunnelleen asiakkaita – toisin kuin aiemmin. Apple on nyt kasvattanut akun kapasiteettia iPhone 7:ssä 14 prosentilla ja iPhone 7:ssä reilulla viidellä prosentilla. Useasti aiemmin Apple on muuttanut iPhone-designia ohuemmaksi – myös tuolloinhan vaihtoehtona olisi ollut jo akunkeston parantaminen.

Applen mukaan iPhone 7 tarjoaa käyttöaikaa 2 tuntia iPhone 6s:ää ja iPhone 7 Plus 1 tunnin iPhone 6s Plussaa enemmän.

BofA Merrill Lynchin tutkimustulokset syistä päivittää iPhone 7:ään.