Video: Nainen näkee ensimmäistä kertaa vuosiin – apuna vain sovellus ja Googlen "pahvilasit"

Tehokkaan ja hyödyllisen teknologian ei aina tarvitse olla kallista. Esimerkkinä tästä toimii Googlen esiin nostama tapaus, jossa yksinkertainen sovellus ja Cardboard-virtuaalitodellisuussilmikko auttoivat naista näkemään ensimmäistä kertaa vuosiin.

Mike Tarantino julkaisi aiemmin tällä viikolla YouTube-videon vaimostaan Bonnysta. Bonny kärsii Stargardtin taudista, joka rappeuttaa hiljalleen silmien verkkokalvoja näköä heikentäen. Kymmenen vuotta sitten diagnosoitu Bonny ei nähtävästi ole täysin sokea, mutta ei ole esimerkiksi hahmottanut kasvoja enää kahdeksaan vuoteen.

Apuun saapui Near Sighted VR Augmented Aid -sovellus, jonka tarkoitus on välittää puhelimen etukameran näkymää stereoskooppisena kuvana puhelimen näytölle. Kun väliin laittaa vielä VR-lasit – tässä tapauksessa Googlen halvan Cardboard-silmikon – voidaan heikosti näkeville tarjota aiempaa selkeämpi näkymä ympäröivästä maailmasta.

Artikkelin lopusta löytyvällä videolla Bonny kokeilee sovellusta Cardboard-lasien kanssa ensi kertaa. Hän on selkeästi innoissaan ja pystyy aiemmasta poiketen näkemään muun muassa läheistensä kasvoja ja pelikorteista löytyviä eläimiä. ”Nämä ovat niin paljon paremmat kuin ne, joista maksoimme”, Bonny hämmästelee verratessaan puhelimen ja Cardboardin yhdistelmää johonkin selvästi kalliimpaan näköratkaisuun.