Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Näin yhdistät Bluetooth-laitteen iPhonesi kanssa

Bluetooth on kätevä langaton tiedonsiirtotekniikka, jonka ansiosta voi esimerkiksi musiikkia siirtää varsin näppärästi älypuhelimesta langattomiin kuulokkeisiin, kaiuttimeen tai vaikkapa auton äänentoistojärjestelmään. Joillekin älypuhelinkäyttäjille tämä langaton tiedonsiirtotekniikka saattaa kuulostaa kovin vaikealta, mutta sen käyttö on onneksi varsin helppoa. Tässä pari vinkkiä Bluetooth-laitteiden käyttöön iPhonen kanssa.

Esimerkkilaitteena on JBL Charge 3 -kaiutin. Bluetooth-parittaminen onnistuu painamalla vasemmalla olevaa painiketta.

Bluetoothille on olemassa oma, virallinen logonsa, jonka avulla sen kytkin on helppo tunnistaa. iPhonessa Bluetooth-kytkin löytyy joko alareunasta esiin pyyhkäistävästä pikavalikosta tai Asetukset-sovelluksesta kohdasta Bluetooth. Nykyaikainen Bluetooth toimii jo varsin pienellä virrankulutuksella, mutta mikäli mitään Bluetooth-laitteita ei ole käytössä, voi yhteyden pitää poissa päältäja näin hieman pienentää puhelimen virrankulutusta.

Bluetooth-laitteita pääsee parittamaan puhelimen Bluetooth-valikossa, joka löytyy Asetukset-sovelluksen kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth on käytössä ja yhdistettävä laite parinmuodostustilassa, näkyy laite otsikon ”Muut laitteet” alla. Oikean laitteen nimen näpäyttäminen yleensä riittää parinmuodostukseen.

 

Yhdistettävän laitteen asettaminen parinmuodostustilaan riippuu itse laitteesta. Monissa langattomissa kuulokkeissa parinmuodostus voi alkaa esimerkiksi volyyminäppäimen pitkällä painalluksella, kun taas joissain laitteissa voi olla tarkoitukseen tehty erillinen näppäin, jonka yleensä tunnistaa Bluetooth-logosta. Parinmuodostukseen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä laitteen käyttöohjeen puoleen.

 

Kun laite on kerran yhdistetty, pitäisi sen jäädä puhelimen muistiin ja yhteysmuodostuu jatkossa automaattisesti uudelleen, kun laitteeseen kytketään virta. Mikäli yhteyttä ei automaattisesti synny, voi parin muodostaa uudelleen näitä ohjeita seuraten. Kertaalleen muodostetun parin voi poistaa puhelimen Bluetooth-valikosta. Kohdassa ”Omat laitteet” laitteen nimen perässä näkyvää i-kuvaketta näpäyttämällä esiin tulee valinta"unohda tämä laite".