Näin WhatsApp muuttuu: avautuu pian viesteille myös muista viestipalveluista

Euroopan unionin uusi sääntely tulee tuomaan merkittäviä muutoksia myös WhatsApp-sovelukseen.

WhatsApp on erittäin suosittu viestipalvelu Euroopassa, mukaan lukien Suomessa. 7. maaliskuuta alkaen Euroopan digimarkkinasäädös asettaa myös sille uusia vaatimuksia, tärkeimpänä yhteistoiminnan muiden viestipalvelujen kanssa.

WhatsAppin kehitysjohtaja Dick Brouwer on nyt Wiredin haastattelussa kertonut tarkemmin, miten WhatsAppia aiotaan muuttaa EU-sääntelyn mukaiseksi.

EU:n vaatimusten mukaisesti WhatsAppin tulee jatkossa toimia myös muiden viestipalvelujen kanssa. WhatsAppin osalta tämä kerrotaan toteutettavan valinnaisena ominaisuutena, jonka käyttäjä voi halutessaan ottaa käyttöön.

Lisäksi WhatsApp-pomo on kertonut osaksi WhatsAppia tulevan oman erillisen postilaatikon muiden viestipalvelujen kautta lähetetyille viesteille. Erilliseen postilaatikkoon tulee pääsemään Keskustelut-näkymän yläreunasta.

”Voin valita, haluanko osallistua viestien vaihtamiseen kolmansien osapuolten kanssa vai en. Tämä on tärkeää, koska se voi olla suuri roskapostin ja huijausten lähde”, perusteli Dick Brouwer uuden toiminnallisuuden valinnaisuutta.

Muista viestipalveluista tulevien viestien sijoittamista erilliseen näkymään perustellaan myös sillä, ettei WhatsApp voi taata näille viesteille vastaavaa turvallisuutta ja yksityisyyttä kuin omassa palvelussaan.

WhatsAppin, kuin myös Metan toisen viestipalvelun Messengerin, kanssa yhteensopivaksi haluavien viestipalvelujen tulee allekirjoittaa sopimus Metan kanssa sovellettavista ehdoista. Lisäksi Meta näkee, että muiden sovellusten olisi hyvä käyttää senkin hyödyntämää Signal-salausprotokollaa, mutta voivat käyttää myös muuta vaihtoehtoa, jos se täyttää turvallisuusstandardit.