Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin vuodenvaihde näkyi Facebookin palveluissa - WhatsAppissa uusi 1,4 miljardin puhelun ennätys

Ennätyksiä tehtiin jälleen.

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen, ja niin oli myös vuodenvaihde vuoteen 2021 siirryttäessä, kertoo Facebook eri palvelujensa käyttöön perustuen.

Videopuhelujen suosio on kasvanut koko vuoden 2020 ajan hurjalla tavalla, ja sama toistui jälleen uudenvuoden juhlinnan yhteydessä, kun ihmiset pitivät yhteyttä toisiinsa enemmän virtuaalisesti kuin yhteen kokoontumalla.

Uusivuosi on perinteisesti ollut Facebookin palveluille vuoden kiireisintä aikaa viestien, kuvalatausten ja jakamisen osalta. “Kuitenkin, maaliskuussa 2020, pandemian varhainen vaihe tuotti liikennepiikkejä, jotka ylittivät uudenvuodenaaton moninkertaisesti – ja se kesti kuukausia. Taustalla Facebookin suunnittelutiimi saavutti yhdessä ennenkokemattomia tehokkuusparannuksia ja teki infrastruktuuristamme kestävämpää”, kommentoi Facebookin tekninen ohjelmapäällikkö Caitlin Banford.

Facebookin mukaan WhatsAppissa soitettiin nyt uudenvuodenaattona globaalisti 1,4 miljardia ääni- ja videopuhelua, joka on uusi ennätys. WhatsApp-puhelujen määrä kasvoi yli 50 prosentilla verrattuna vuotta aiempaan.

Messengerin osalta Facebook kertoo uudenvuodenaaton olleen Messengerin historian vilkkain päivä mitä tulee ryhmävideopuheluihin Yhdysvalloissa. Ryhmävideopuheluja uudenvuodenaattona tapahtui lähes tuplamäärä tavalliseen keskimääräiseen päivään verrattuna.

Lisäksi Facebook kertoo, että Facebook- ja Instagram-palveluissa julkaistiin uudenvuodenaattona yhteensä yli 55 miljoonaa live-videolähetystä.

Facebookin tilastoja vuodenvaihteesta 2020-2021.
Facebookin tilastoja vuodenvaihteesta 2020-2021.