Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Aiheuttaako kännykän näppäimistö harmaita hiuksia? Näin vaihdat sen

Sekä Android- että iOS-laitteet mahdollistavat tätä nykyä näppäimistön vaihdon. Applen iPhonet ja iPadit käyttävät oletuksena Applen omaan näppäimistöä, kun taas Android-laitteissa voi oletuksena käytössä olla Googlen, laitevalmistajan tai kolmannen osapuolen näppäimistö. Jos oletusnäppäimistö ei kuitenkaan miellytä, saattaa itselle paremmin soveltuva näppäimistö löytyä sovelluskaupasta. Etuina vaihdettavilla näppäimistöillä saattavat olla esimerkiksi parempi kirjoitustuntuma tai ennustava tekstinsyöttö.

Näppäimistön vaihtaminen sekä Android- että iOS-laitteilla käy helposti. Näppäimistöt ladataan sovelluksina sovelluskaupasta, ja suosituimmat näppäimistöt ovat joko maksuttomia tai varsin edullisen hintaisia. Halutessaan niihin voi usein maksua vastaan ostaa esimerkiksi erilaisia väriteemoja, mutta peruskäytössä lisäteemoja ei tietenkään tarvitse.

Oletusnäppäimistön valinta Samsungin Android-puhelimella.

Kun haluttu näppäimistö on ladattu laitteelle, vaatii sen käyttöönotto vielä muutaman toimenpiteen laitteen asetuksissa. Yleensä Androidilla uuden näppäimistön käyttöönotto käy hieman helpommin, kun sovellus voi ohjata käyttäjän suoraan oikeaan osoitteeseen asetusvalikossa. Näppäimistövalintoja Android-laitteella pääsee tutkailemaan asetusvalikon kohdasta ”kieli ja syöttötapa” tai muu vastaava, hieman laitteesta riippuen.

Näin lisätään näppäimistöjä iOS-laitteella.

iOS-laitteella näppäimistön käyttöönottoa varten täytyy käyttäjän itse suunnata asetusvalikkoon. Näppäimistövalinnat löytyvät kohdasta Asetukset – Yleiset – Näppäimistö – Näppäimistöt. Kohdasta ”Lisää uusi näppäimistö…” löytyvät kaikki laitteelle asennetut näppäimistöt, joita voi olla valittuna useampiakin. Jotta näppäimistöä voisi vielä käyttää, täytyy sille vielä antaa asetusvalikon Näppäimistöt-kohdassa täydet käyttöoikeudet. Tämä tapahtuu helposti valitsemalla kyseinen näppäimistö valikosta ja sen jälkeen valitsemalla ”Salli täysi käyttöoikeus”.

iOS:llä voi asetusvalikon Näppäimistöt-kohdassa olla käytössä useita näppäimistöjä, joiden välillä voi kirjoittaessa vaihtaa painamalla näppäimistöstä löytyvää maapallon kuvaa. Turhat näppäimistöt voi valikosta poistaa pyyhkäisemällä niitä vasemmalle ja valitsemalla ”Poista”.

Näppäimistösovellukset antavat kattavat ohjeet, kuinka käyttöönotto tapahtuu.

Erilaisia näppäimistöjä on runsain mitoin tarjolla sekä Androidille että iOS:lle. Ehkäpä suosituimpia ovat Fleksy, SwiftKey ja Swype, joilla kaikilla on omat erikoisuutensa, joihin kannattaa tutustua ja etsiä itselle mieluisa näppäimistö. Hyvänkin puhelimen tai tabletin käyttökokemusta voi merkittävästi heikentää huono näppäimistö, mutta asian voi onneksi korjata näppäimistöä vaihtamalla.