Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin toimii sovellusten jakaminen iOS 10:ssä 3D Touchin avulla

Voimakas 3D Touch -painallus avaa pikavalikon, jonka kautta sovellusta voi helposti suositella iPhonea käyttävälle kaverille.

Applen syyskuussa julkaisema iOS 10 toi 3D Touch -näytön sisältäville laitteille, eli iPhone 6s- ja iPhone 7 -malleille, uuden ja näppärän tavan esitellä omia suosikkisovelluksia lähipiirille.

Aina joskus voi kohdalle osua niin hyvä iPhone-sovellus, että sitä on suorastaan pakko hehkuttaa ja mainostaa vaikkapa sukulaisille tai kavereille, ja tämä onnistuu iOS 10:n ja 3D Touchin ansiosta hyvin helposti. ”Jaa sovellus” on uusi 3D Touch -pikatoiminto kaikille kolmannen osapuolen sovelluksille, ja se löytyy samoin kuin muutkin sovellusten 3D Touch -pikatoiminnot, eli sovelluskuvaketta voimakkaasti painamalla.

Kuvakkeen voimakas painallus avaa pikavalikon, josta voi löytyä sovelluksen omia pikavalintoja, sekä iOS 10:een kuuluva jakotoiminto. Sen näpäyttäminen vie uuteen valikkoon, jonka kautta jakolinkin voi jakaa vaikkapa sosiaaliseen mediaan, pikaviestisovellukseen tai sähköpostiviestiin.

Voit valita, millä keinolla haluat sovelluslinkin jakaa.

Sovelluksen jakaminen lähettää vastaanottajalle linkin suoraan App Storeen, eli kun vastaanottaja näpäyttää saamaansa linkkiä, ohjautuu hänen iOS-laitteensa suoraan sovelluskauppaan ja oikean sovelluksen kohdalle.

Mikäli vastaanottajalla ei ole pääsyä App Storeen, eli hän käyttää vaikkapa Android-laitetta (jolloin sovelluksen suora jakaminen toki on hieman turhaa), avautuu linkki nettiselaimessa.