Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Näin videoit Android-puhelimesi näytön tapahtumat

Joskus voi eteen tulla tilanne, jossa olisi kätevää tai mukavaa saada tallennettua videolle älypuhelimen näytön sisältö. Tällaisia tilanteita voi olla vaikka omien pelisaavutusten tai jonkin tietyn sovelluksen esittely kavereille. Android-puhelimella tämä käy kätevästi sovelluksen avulla.

Toisin kuin Applen tiukemmin säännellyllä iOS-käyttöjärjestelmällä, voi Androidilla videota näytöltä kaapata asentamalla tarkoitukseen sopivan sovelluksen. Yksi mainio esimerkki olisi Googlen oma YouTube Gaming -sovellus, mutta valitettavasti kyseinen sovellus ei edelleenkään ole Suomessa saatavilla. Onneksi muitakin vaihtoehtoja on tarjolla. Suosittuja esimerkkejä ovat ainakin Rec., One Shot ja AZ Screen Recorder, joka toimii myös suomeksi. Kaikki mainitut sovellukset ovat ladattavissa maksuttomasti, mutta Rec. ja AZ Screen Recorder tarjoavat lisää vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia ostamalla maksullista lisäsisältöä. OneShotista taasen on tarjolla 0,82 euroa maksava Pro-versio, jossa muun muassa ei ole mainoksia.

AZ Screen Recorder

Sovellukset ovat kohtuullisen yksinkertaisia käyttää ja tarjoavat muun muassa mahdollisuuden valita videon laadun ja tarkkuuden. Tallennussovellukset tallentavat videolle kaiken näytöllä tapahtuvan, eli esimerkiksi salasanoja tai muuta arkaluontoista ei näytöllä kannata näppäillä videota tallennettaessa. Lisäksi kannattaa sovellusten ilmoitukset ottaa puhelimen asetusvalikosta pois käytöstä, ettei esimerkiksi saapuvien viestien ilmoitukset ilmesty videota sotkemaan.