Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin taittelet VR-lasit kahdessa minuutissa – Kokeilimme alle 10 euron hintaisia pahvilaseja

Virtuaalilaseista ei tarvitse maksaa itseään kipäksi. Halvimmillaan ne saa alle 5 eurolla.

Kokeilimme Google Cardboard -laseja, jotka on valmistettu pahvista. Lasit eivät ulkoisesti näytä kummoisilta, eikä ole tarkoituskaan. Ne on suunniteltu virtuaalitodellisuuden kokeilemiseen.

Cardboard taitellaan kokoon itse, pahviin painettujen ohjeiden mukaan. Taitteluun kuluu aikaa parise minuuttia. Tämän jälkeen älypuhelimeen ladataan Cardboard-sovellus, joka kalibroi näkymän silmille sopivaksi.

 

Näiden virtuaalilasien hankinta ei ole rahasta kiinni. Google Cardboardin saa omakseen alle 10 eurolla. Kokeilimme, mihin laseista on. Lue lisää: bit.ly/1QrnFEM

Julkaissut Teknavi 2. maaliskuuta 2016

Seuraavaksi älypuhelimeen voi ladata halutut Cardboardia tukevat sovellukset, joita löytyy Google Playsta ja Applen sovelluskaupasta useita. Niiden joukossa on muun muassa vuoristoratasovellus, jossa pääsee aistimaan virtuaalista vauhdin hurmaa.

Kun lasit ovat koossa ja sovellukset on asetettu, älypuhelin asetetaan pahvia vasten ja kiinnitetään tarraläpällä.

Käyttötuntuma ei miellytä

Google on myynyt Cardboard-laseja maailmanlaajuisesti viisi miljoonaa kappaletta. Suosion taustalla on paitsi virtuaalilaseihin juuri nyt kohdistuva kiinnostus, myös niiden halpa hinta. Laseissa maksavat oikeastaan vain niiden sisään upotetut linssit.

Käyttötuntuma ei luonnollisesta yllä satojen eurojen VR-lasien tasolle. Virtuaalisisältöä katselleen pitämällä kaseja käsin silmillä. Pahvi ei ole miellyttävin materiaali ihoa vasten eikä Cardboardia ole tarkoitettu pitkiin käyttösessioihin. Ne ovat sen sijaan omiaan esimerkiksi Googlen Streetview -sovelluksen käytössä. Sovellus tukee virtuaalikatselua. Lisäksi lasit soveltuvat lyhyisiin pelisessioihin tai 360-kuvien tutkailuun.

Cardboardille on oma 360-kamerasovellus, tosin vain Google Play -kaupassa. Muutenkin lasien Android-sovellus on käyttäjäystävällisempi ja toimii vakaammin kuin vastaava iPhone-sovellus.

Cardboardin katselukokemus on kiinni siitä, onnistuuko käyttäjä asettamaan älypuhelimen oikeaan kohtaan. Jos puhelin ei ole keskellä silmiä tai oikealla korkeudella, kuva vääristyy ikävästi.

Plussaa Cardboard saa siitä, että se toimii useiden eri mallisten älypuhelinten kanssa. Laseista on myynnissä eri kokoisia versioita 5- ja 6-tuumaisille puhelimille.