Huhut kiihtyvät: Lisää tietoa Samsungin seuraavasta lippulaivapuhelimesta

Samsungin ensi kevään lippulaivamallista Galaxy S7:stä paljastuu uutta tietoa tipoittain. Aikaisemmin uutisoimme siitä, miten Samsung olisi tuomassa uuteen puhelimeensa USB Type-C -liitännän ja kopioimassa myös iPhone 6s:stä tutun paineentunnistavan näytön. Nyt ainakin jälkimmäiseen huhuun on saatu lisävahvistusta, sillä Samsungin on hiljattain uutisoitu patentoineen näytön paineentunnistukseen liittyvää tekniikkaa.

Uudistetun näytön lisäksi huhuissa on liikkunut myöstietoja Samsungin seuraavan sukupolven Exynos-suorittimista, joita yhtiö kehittää sekä lippulaivamalleihin että keskihintaluokan puhelimiin. Alustavien testien perusteella Galaxy S7:ssä nähtävä Exynos 8890 -suoritin toimii 2,4 gigahertsin taajuudella ja on noin 60—70 prosenttia nykyistä Exynos 7420 -suoritinta tehokkaampi. Vastaavasti halvemmissa puhelimissa käytettävät Exynos 7650- ja Exynos 7880 -suorittimet toimisivat 1,7 ja 1,8 gigahertsin taajuuksilla.

Verratessa Exynos-suorittimia Applen uusimpaan A9-suorittimeen, pitäisi Galaxy S7:n olla selvästi iPhone 6s:ää nopeampi moniydinlaskennassa, mutta hävitä yksiytimisessä suorituskyvyssä. G for Gamesin mukaan ero Exynos 8890:n ja Apple A9:n välillä tulee olemaan jokseenkin samanlainen kuin aiemmin nähty ero Exynos 7420:n ja Apple A8:n välillä. Tältä pohjalta hyvä vertailukohta tuleville lippulaivamalleille olisi Galaxy S6:ssa ja iPhone 6:ssa nähty tehoero.

Varsinaisten Exynos-suorittimien lisäksi markkinoille tulee Galaxy S7 -puhelimia myös Qualcommin suorittimilla varustettuina. Näissä tapauksissa puhelimet käyttävät todennäköisesti QualcommSnapdragon 820:tä.