Vinkki: Akku taas lopussa? Näin pidennät Lumia-puhelimesi akunkestoa

Älypuhelimien suuri virrankulutus on niiden suurimpia ongelmia, minkä vuoksi puhelimia ladataan normaalisti päivittäin. Akkukestoa voi kuitenkin parantaa muutamilla konsteilla, jotta akku ei pääsisi loppumaan kesken päivän. Android- ja iOS-laitteiden akkukeston parantamisesta olemme jo aiemmin tehneet ohjejutut.

Tarkkaile näytön kirkkautta

Monissa Lumioissa on valoisuudentunnistin, jolloin näytön kirkkaus asettuu sopivalle tasolle ympäristön valoisuuden mukaan. Kaikissa Lumioissa tunnistinta ei kuitenkaan ole, joten kannattaa tarkkailla, ettei näytön kirkkaus ole turhaan täysillä. Näyttö kuitenkin kuluttaa suuren osan puhelimen akusta. Näytön kirkkautta voi kätevästi säätää Action Centerin kautta. Android- ja iOS-laitteissa on normaalisti liukusäädin tälle, mutta Lumiassa kirkkaudelle on kolme vaihtoehtoa: pieni, normaali ja suuri.

Toinen näyttöön liittyvä niksi on tumman teeman käyttö. Windows Phonella voi käyttää vaaleaa tai tummaa teemaa. Näistä tumma teema kuluttaa luonnollisesti vähemmän akkua – etenkin AMOLED-näytöllisissä Lumioissa. Uusimmissa Windows Phonen käyttöjärjestelmäversioissa voi taustalle laittaa myös haluamansa kuvan. Tummasävyinen kuva on tässä tapauksessa virtapihimpi.

Kytke turhat yhteydet pois päältä

Vaikka nykypäivänä Wi-Fi- ja Bluetooth -yhteydet eivät valtavasti virtaa kuluta, kannattaa ne kytkeä pois päältä, kun niitä ei käytä. Nämä jäävät helposti taustalle päälle, kun niitä on käyttänyt, mutta käytön jälkeen kannattaa aina sulkea ne. Näiden lisäksi paikannusta, eli normaalisti GPS-yhteyttä, ei kannata pitää turhaan päällä, koska se vie normaalisti puhelimelta paljon virtaa.

Vähennä taustatehtäviä ja hae sähköposti manuaalisesti

Puhelin tekee kokoajan paljon asioita, vaikka et sitä käyttäisikään. Sovellukset hakevat uusimpia tietoja ja muuta vastaavaa. Jos käyttäjä ei välitä esimerkiksi säätiedoista tai uusimmista uutisista, kannattaa käydä asetuksien kautta estämässä kyseisien sovelluksien taustatehtävät. Tämä vähentää virrankulutusta valmiustilassa. Taustatehtäviä pääsee hallitsemaan asetuksien virransäästöosion kautta.

Asetuksista voi säätää, että puhelin hakee uusimmat sähköpostit tietyin väliajoin. Vähiten virtaa kuitenkin kuluttaa se, jos käyttäjä hakee itse uusimmat viestit aina manuaalisesti – eli avaa sähköpostisovelluksen ja päivittää sähköpostit.

Ota värinä pois käytöstä

Kun puhelin on äänettömällä, värinähälytyksen kautta tuntee, kun puhelimeen tulee ilmoitus. Kun puhelimessa on äänet päällä, kannattaa värinä kytkeä pois päältä säästääkseen virtaa. Värinän voi kytkeä pois asetuksien kohdasta soittoäänet + äänet tai sitten äänenhallintapaneelista, joka avautuu lisäämällä tai vähentämällä äänenvoimakkuutta.

Ota virransäästötila käyttöön

Kun varaustila laskee todella alhaiseksi, kannattaa virransäästötila ottaa käyttöön. Tällöin virrankulutus vähenee radikaalisti, koska puhelin poistaa automaattisen synkronoinnin pois käytöstä, katkaisee usein suuren osan yhteyksistä ja normaalisti vähentää näytön kirkkautta. Virransäästötilan voi laittaa päälle asetuksien Virransäästö -kohdasta.