Näin onnistuu tehokäyttö Sonyn uutuustabletilla

Sonyn Barcelonan mobiilimessuilla julkistama Z4 Tablet on suunnattu aikaisempaa mallia enemmän bisneskäyttäjille. Taustalla on etenkin Sonyn luopuminen VAIO-kannettavista, jotka tunnettiin aikaisemmin nimenomaan yrityskäyttäjien suosikkeina.

 

Julkaisu käyttäjältä Teknavi.

Teknavi tutustui tarkemmin tabletin tehokäyttö-ominaisuuksiin. Työskentelyä tabletilla helpottaa osaltaan uusi bluetooth-näppäimistö, jollaista Sony ei ole tähän mennessä tuonut markkinoille Pohjoismaissa.

Näppäimistö toimii suojakuorena ja sen saa kiinnitettyä tablettiin, jolloin yhdistelmä muuttuu kannettavan tietokoneen korvikkeeksi.

Mielenkiintoinen ominaisuus tabletissa on yhteiskäyttö älypuhelimen kanssa. 

Näppäimistön tuntuma ei ole kuitenkaan paras mahdollinen. Lisäksi osa näppäimistä, esimerkiksi enter-painike on aivan liian pieni.

Mielenkiintoinen ominaisuus tabletissa on yhteiskäyttö älypuhelimen kanssa. Halutessaan käyttäjä voi yhdistää älypuhelimen bluetoothilla tabletin kanssa ja avata puhelimen näyttönäkymän tabletin ruudulle. Yhteiskäytön ansiosta kaikki älypuhelimeen tulevat viestit näkyvät saman tien myös tabletin ruudulla. Viesteihin voi vastata mobiilinäppäimistöllä.

Vaikka Sonyn tabletissa käytetään yhtä suurta akkua kuin aikaisemmassa tablet-mallissa, akussa riittää virtaa pidempään käyttöön. Sony kertookin parantaneensa laitteen energiatehokkuutta.