Pian on Nokia-älypuhelinten aika

HMD Global kertoi tänään uuden Nokia 3310:n myyntiintulosta Suomessa 31. toukokuuta. Samalla tänään 3310:n ennakkomyynnin aloittivat lukuisat HMD:n kumppanit.

Uusien Nokia-älypuhelinten myyntiintulosta HMD ei vielä hiiskunut 3310-uutisen yhteydessä. Niiden on odotettu tulevan myöhemmin kuin 3310, ja näin näyttääkin tapahtuvan.

Uusi Nokia 3310.
Uusi Nokia 3310.

”Tänään kerrottiin 3310:stä ja juhlitaan sitä nyt. Älypuhelinten osalta olemme alkuperäisessä aikataulussa eli toisen vuosineljänneksen aikana”, kommentoi HMD Globalin Pohjoismaiden myyntijohtaja Ossi Korpela Mobiili.fille.

Käytännössä älypuhelimet Nokia 3, Nokia 5 ja Nokia 6 ovat siis tulossa myyntiin kesäkuun aikana – ja toivottavasti vielä ennen juhannusta.

Korpelan mukaan HMD viimeistelee parhaillaan älypuhelinten markkinoille tuomisen suunnitelmia. ”Kerromme piakkoin tarkat myynninaloituspäivät, kun kaikki yksityiskohdat on saatu valmiiksi.”

Uuden Nokia 3310:n hinta Suomessa on 59 euroa, eli kympin HMD:n puhelimen julkistuksen yhteydessä kertomaa keskimääräistä myyntihintaa enemmän. Nokia 3:lle kerrottiin vastaavasti julkistuksen yhteydessä hinnaksi 139 euroa, Nokia 5:lle 189 euroa ja Nokia 6:lle 229 euroa sekä parempana versiona 299 euroa. Myös älypuhelinten Suomi-hintojen voi odottaa olevan hitusen näitä korkeampia 3310:n esimerkin mukaisesti.

Isossa-Britanniassa merkittävä Clove-verkkokauppa toi Nokia-uutuudet jo jokin aikaa sitten ennakkotilattaviksi, mutta on nyt vetänyt tilausmahdollisuuden pois. Nokiapoweruser-sivusto kertoo Clovelta kommentoidun sen aloittaneen HMD:n mielestä ennakkomyynnin liian aikaisin.

Osa maista saa Nokia 3310:n muutamia päiviä Suomea aiemmin – ja samoin voi käydä myös älypuhelinten kanssa. Suurta eroa myyntiintuloajankohdissa ei kuitenkaan tule olemaan.