Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vinkki: Näin muokkaat Dropboxin PDF-tiedostoja puhelimella

Pilvitallennusta tarjoava Dropbox on ilmoittanut uudesta yhteistyöstä Adoben kanssa. Viime kuussa alkanut yhteistyö kantaa nyt käytännön hedelmää, kun PDF-tiedostojen käsittely Dropboxin avulla kehittyy aiempaa suoraviivaisemmaksi.

Dropboxin mukaan käyttäjät voivat jatkossa muokata pilveen tallennetuja PDF-tiedostoja suoraan iPhonella tai iPadilla. Käyttäjän tarvitsee vain avata Dropboxiin tallennettu PDF ja painaa Edit- eli Muokaa-painiketta, jonka jälkeen muun muassa kommentointi ja elektroninen allekirjoitus onnistuvat.

Muutokset tallentuvat luonnollisesti takaisin Dropboxiin. Näin muutokset kulkeutuvat heti tarpeellisille osapuolille, jos tiedosto on jaettu.

Muokkaustoiminto vaatii tuoreimmat versiot sekä Dropboxista että Adobe Acrobat Readerista. Integraation etu on sujuva yhteentoimivuus, mutta samalla se toki pakottaa virallisen Readerin käyttöön. Kolmannen osapuolen PDF-lukijoita tukeville Dropbox-uudistuksesta ei siis välttämättä ole iloa.

Suora muokkaus onnistuu toistaiseksi vain iOS-laitteilla. Android-sovellusversiot päivitetään tukemaan ominaisuutta vasta ensi vuonna.

PDF-editointi onnistuu nyt suoraan Dropboxista.