Näin Microsoft jatkaa mobiilipuolella

Microsoft kertoi tänään lopettavansa Microsoft Mobilen toiminnan Suomessa. Täältä vähennetään 1 350 työntekijää ja globaalisti yhteensä 1 850.

Yhtiö ei kuitenkaan ole jättämässä laitteitakaan kuitenkaan vielä kokonaan.

– Microsoft jatkaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän kehittämistä pienille näytöille, Lumia-puhelinten ja laitevalmistajakumppaneiden puhelinten tukemista ja uusien laitteiden kehittämistä, kertoo Microsoft tänään suunnitelmiaan taustoittavassa tiedotteessaan.

Kehitystyö tulee kuitenkin tapahtumaan käytännössä muualla kuin Suomessa.Microsoft suunnittelee säilyttävänsä joitakin tuotekehitystiimejä Espoossa ja samallaJoillakin työntekijöillä tulee olemaan mahdollisuus siirtyä työskentelemään Redmondiin omasta kiinnostuksesta ja tehtävien soveltuvuudesta riippuen.

Microsoftin mukaan se ”keskittää älypuhelinten laiteliiketoimintaansa saadakseen investoinnit suunnattua kohteisiin, joissa se näkee parhaat menestymisen edellytykset: yrityksiin, jotka näkevät vahvan tietoturvan, laitehallinnan ja Continuum-toiminnallisuuden tärkeinä työn tuottavuuden kasvattamisessa, sekä näitä asioita arvostaviin kuluttajiin”.

Jo peruspuhelintoiminnan myynnin yhteydessä viime viikolla Microsoft kertoi jatkavansa Lumia-puhelinten tukemista. Saman se vahvistaa nyt:”Microsoft jatkaa Lumia-puhelinten (kuten Lumia 650, Lumia 950 ja Lumia 950 XL) tukemista ja päivityksiä sekä laitevalmistajakumppaneiden (kuten Acerin, Alcatelin, HP:n, Trinityn ja VAIOn puhelimet) ja kehittää uusia laitteita. Yhtiö tulee myös investoimaan liiketoiminta-alueisiin, joissa se näkee kasvumahdollisuuksia asiakkaidensa kanssa. Näitä ovat tietoturva, laitteiden hallinta ja Continuum-toiminnallisuus.”

Huomionarvoista on, että Microsoft vahvistaa jatkavansa puhelinten tukemista, mutta kehittävänsä nimenomaan uusia laitteita jättäen erikseen tältä osin mainitsematta puhelimet.

Samoin Windows 10 Mobileakaan ei vielä hylätä: ”Mobiili käyttökokemus säilyy Microsoftin More Personal Computing -tavoitteen ytimessä. Yhtiö jatkaa Windows 10 -käyttöjärjestelmän kehittämistä pienille näytöille ja pilvipalveluihin kaikilla mobiilialustoilla.”

Alkuvuonna Microsoftin Lumia-toimitukset laskivat vain 2,3 miljoonaan puhelimeen. Todennäköisesti Microsoftin uuden ”virtaviivaistamisen” myötä toimitukset jatkavat edelleen laskuaan.