Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin Microsoft aikoo viedä Windows 10 -tietokoneita eteenpäin

Microsoft ja Intel ovat määritelleet tulevaisuuden suuntaviivoja PC-tietokoneiden kehittymiselle. Microsoft kertoi Project EVO -nimen alle kerätyistä hankkeista laitevalmistajakumppaniensa WinHEC-konferenssissa Kiinan Shenzhenissä.

Project EVO jakautuu neljälle osa-alueelle:

Kauempaa toimivaan puheentunnistukseen, joten Cortanalle voi esittää pyyntöjä puhuen myös huoneen toiselta puolelta. Käytännössä tämä tulee näkymään koneissa muun muassa parempina mikrofoneina.
Viimeisimmät turvallisuuskyvyt, mukaan lukien Windows Hello -tunnistautuminen
Sekoitetun / lisätyn todellisuuden kokemusten tulo kohtuuhintaisiin PC-koneisiin ja päähän asettaviin näyttöihin eli käytännössä virtuaalilaseihin
Pelaamiseen liittyvät edistysaskeleet muun muassa 4K- ja HDR-tuen, laajemman väriavaruuden, pelien live-lähetysten ja Xbox-Bluetooth-ohjainten myötä
Microsoftin on huhuttu olevan tuomassa Windows 10:een Home Hub -toimintokokonaisuutta, joka tekisi kosketusnäytöllisestä Windows 10 PC:stä kodeissa keskeisen laitteen. Mukaan olisi tulossa muun muassa erilaisia perheiden arkea helpottavia ominaisuuksia.

Microsoft kertoi WinHECissä myös tulevien Windows 10 VR -lasien kanssa käytettäviltä tietokoneilta vaadituista laitteistovaatimuksista.

Ensi keväällä, mahdollisesti maaliskuussa, odotettavissa on jo esitellyn Windows 10:n Creators Updaten julkaisu, jonka myötä muun muassa sekoitetun / lisätyn todellisuuden kokemukset ovat tulossa Windowsille.

Project EVOn osalta Microsoft toimii yhteistyössä Intelin kanssa, mutta Microsoftin WinHEC-julkistukset sisälsivät myös kovan iskun Intelille: Windows 10 on tulossa ARM-pohjaiselle arkkitehtuurille yhteistyössä Qualcommin järjestelmäpiirien kanssa, mikä merkinnee jatkossa Intelin aseman selvää heikentymistä kevyimmissä ja edullisimmissa Windows 10 -laitteissa.

Windows 10 Creators Updaten jälkeisestä tulevaisuudesta Microsoft kertonee seuraavassa BUILD-kehittäjäkonferenssissaan, joka on vuorossa 10.-12. toukokuuta Microsoftin kotikaupungissa Seattlessa.