Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin lisäät useita kohteita Google Mapsin reittiohjeisiin

Google Maps on näppärä kartta- ja navigointisovellus, johon voi tarvittaessa syöttää myös useampia kohteita, eli reissun lopullisen määränpään lisäksi voi matkalle merkitä myös välietappeja. Jos kesälomareissulla halutaan ennen huvipuistoa pysähtyä katsomaan vanhoja kivikasoja, voi reittiohjeet määritellä heti alussa kulkemaan kivikasojen kautta huvipuistolle.

Välietappien lisääminen tapahtuu samalla tavalla sekä Android- että iOS-versiossa. Sovelluksen avattuasi pääset aloittamaan reittihaun oikean alakulman kuvakkeesta. Ensin valitaan lähtöpiste, joka voi olla joko senhetkinen sijainti tai jokin muu paikka. Seuraavaksi valitaan määränpää. Sekä lähtöpisteen että määränpään voi syöttää joko osoitteen kirjoittamalla tai karttaa selaamalla ja kiinnittämällä nastan haluttuun kohteeseen.

Kun lähtöpiste ja määränpää on määritelty, tulee oikeaan yläkulmaan valikkomerkki (kolme pistettä). Sen takaa avautuvasta valikosta voi muun muassa muuttaa navigointiin ja karttanäkymään liittyviä asetuksia sekä lisätä useamman määränpään valitsemalla ”Lisää pysähdys”. Sen jälkeen edellä määriteltyjen lähtöpisteen ja määränpään perään tulee kolmas rivi, johon voidaan määritellä uusi kohde. Lisää rivejä tulee sitä mukaa, kun kohteita syötetään.

Kohteiden keskinäistä järjestystä voi muuttaa tarttumalla pitkällä painalluksella osoitepalkin vasempaan päätyyn ja raahaamalla palkin oikeaan kohtaan. Kun tarvittavat kohteet on syötetty ja saatu oikeaan järjestykseen, painetaan ”Valmis” ja sovellus on valmis aloittamaan navigoinnin.