Vinkki: Näin teet LG:n älypuhelimesta tv:n kaukosäätimen

Älypuhelin on korvaa monilla ihmisillä jo tietokoneen ja osaahan se monenlaisia temppuja. Älypuhelimia käytetään päivittäin eri askareiden helpottamiseen. Se voi toimia myös olohuoneessa kaukosäätimenä tarvittaessa. Joissain puhelimissa on IR-lähetin, jonka ansiosta puhelin voi toimia universaalina kaukosäätimenä jonkin sovelluksen kautta.

Esimerkkinä tässä vinkissämme toimii LG:n Quick Remote -sovelllus, joka löytyy muun muassa useista LG:n G-sarjalaisista. Quick Remote vaatii toimiakseen IR-lähettimen. LG G4:ssä vastaava sovellus löytyy nimellä QRemote.

Quick Remoten avulla puhelin toimii tuhansien eri laitteiden kaukosäätimenä. Kaukosäätimen ulkoasu vaihtelee luonnollisesti sen mukaan, minkä laitteen kaukosäädin se on

Quick Remote toimii useiden eri laitteiden kaukosäätimenä. Se voi ohjastaa televisiota, digiboksia, vahvistinta, DVD- tai Blu-ray -soitinta, ilmastointilaitetta tai videotykkiä. LG:n sovelluksessa lienee lähes kaikki maailman merkit, sillä listalla on varmasti pitkälti yli tuhat merkkiä. Listalta löytyy esimerkiksi Elisa, joten se toimii Elisa Viihteen digiboksin kaukosäätimenä, mitä en ainakaan itse osannut odottaa.

Kaukosäätimen määrittäminen käy kolmen vaiheen kautta

 

Ensimmäisenä käyttäjän täytyy asentaa kaukosäädin ja se hoituu kolmen askeleen kautta. Alkuun kokeillaan, lähteekö televisio päälle. Tämän jälkeen yritetään mykistää televisio, jonka jälkeen katsotaan vielä, saadaanko näkyviin syötteet näkyviin. Jos nämä kaikki onnistuu, kaukosäädin on asennettu ja puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä.

Kaukosäädin toimii siis Quick Remote -sovelluksen kautta, mutta jos et halua aina avata sovellusta ja haluat toimia nopeammin, voi puhelimen ilmoitusvalikkoon lisätä Quick Remoten. Myös moni muu älypuhelin toimii kaukosäätimenä, mutta tavat vaihtelevat paljon valmistajittain. Moniin älytelevisioihin on tarjolla erillisiä sovelluksia, jotka toimivat esimerkiksi Wi-Fi -yhteyden kautta ja toimivat näin ollen myös puhelimissa, joissa ei ole IR-lähetintä.

LG:n Quick Remoten voi sijoittaa myös ilmoitusvalikkoon