Galaxy S8 vs. muut Android-huippupuhelimet - miten Samsungin uutuus pärjää ominaisuuksissa?

Samsung esitteli eilen uudet Galaxy S8 -älypuhelimet. Näytöt ovat kokeneet muutoksen ja parannuksia on tehty monissa paikoissa. Teimme pientä vertailua muiden valmistajien huippumalleihin teknisten tietojen osalta.

Samsung ja LG käyttävät uusien lippulaivamalliensa näytöissä uutta kuvasuhdetta. Samsungilla tämä on 18,5:9 ja LG:llä 18:9 tai toisin sanoen 2:1. Teknisten tietojen valossa LG G6 ja Galaxy S8 -puhelimet ovat melko tasaväkiset – joskin LG käyttää puhelimessaan vanhempaa, vähemmän tehoa tarjoavaa järjestelmäpiiriä. Galaxy S8:t saavat Suomessa yhtiön oman järjestelmäpiirin, mutta joissain markkina-alueilla yhtiö käyttäämyös  Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä.

LG G6 ja Xperia XZ Premium.
LG G6 ja Xperia XZ Premium.

Ei kalpene Xperia XZ Premiumkaan Galaxyjen rinnalla. XZ Premium näyttö peittää puhelimen etuosasta huomattavasti vähemmän, mutta sen tarkkuus on korkeampaa Ultra HD -tasoa. Sonyn huippumallin erikoisuus on myös sen takakamera, joka kykenee ottamaan hidastusvideota jopa 960 kuvaa sekunnissa.

Huawei käyttää Samsungin tapaan puhelimissaan omia järjestelmäpiirejä. Samsung ei toki pelkästään nojaudu omiin suorittimiinsa niin kuin Huawei. Snapdragon 835:n, Exynos 8895:n ja Kirin 960:n väleille ei synny testitulosten mukaan suuria eroja, vaan kaikki ovat tehokkaita suorittimia.

Huawei P10 Plus ja Mate 9 PRo.
Huawei P10 Plus ja Mate 9 PRo.

Huawei luottaa LG:n tapaan puhelimissaan kahteen takakameraan – joskin eri tyylillä kuin LG. 5,5-tuumaiset Huaweit ovat fyysiseltä kooltaan suurempia kuin 5,8-tuumainen Samsung. P10 Plussassa ja Mate 9 Prossa on Samsungin puhelimia suuremmat akut.

Suurin muutos uusissa Galaxy-puhelimissa olivat niiden näytöt. Niin kuin listauksesta näkyy, teknisissä tiedoissa suuria muutoksia ei ole tapahtunut. Etukamera on saanut muutaman megapikselin lisää ja tallennustila on tuplaantunut. Uuden puhelimen hankkijan kannattaa miettiä, onko Galaxy S8 -puhelimien uudet näytöt sellainen juttu, että sellainen on pakko saada vai voisiko tyytyä viime vuoden malliin.

Vasemmalta oikealle: Samsung Galaxy S8+, Galaxy S8 ja Galaxy S7 edge.
Vasemmalta oikealle: Samsung Galaxy S8+, Galaxy S8 ja Galaxy S7 edge.