Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Varpaat lämpimäksi älypuhelimen avulla

Eräs Helsingin Slush-tapahtumassa nähty mielenkiintoinen uutuustuote on Ranskasta ponnistava Digitsole-älypohjallinen jalkineisiin. Pohjalliset pitävät jalat mukavan lämpiminä ja laskevat samalla askeleita. Lumisten vaellusten ja kylmien talvien pelastus toki tuo jonkin verran lisähintaa tohveleille, sillä Digitsolen suositushinta on 200 euron paikkeilla.

Lämmittäviä pohjallisia on markkinoilla nähty aiemminkin, mutta Digitsole on vienyt viimeistelyn varsin pitkälle. Kun tavanomaiset lämmittävät pohjalliset lämpiävät aina tietyllä teholla, tuppaa optimaalisen käyttölämpötilan löytyminen olemaan silkkaa tuuripeliä. Digitsole-pohjalliset sisältävät lämmityselementin lisäksi myös termostaatin, eli varpaat saa pidettyä mukavasti tasalämpöisinä. Lämmityspotentiaalia sanotaan riittävän aina 45 celsiusasteeseen saakka, joskin mukava käyttölämpötila on noin 30 asteen tienoilla. Pohjalliset yhdistyvät bluetoothin välityksellä Android- tai iOS-puhelimeen, ja tavoitelämpötilan voi valita älypuhelinsovelluksella.

Akkukestoa sanotaan peruskäytössä olevan noin kahdeksan tuntia, ja ankarallakin pakkasella kestoa on mitattu 6,5 tuntia. Lisäksi pohjalliset sisältävät myös askelmittarin, jonka luvataan olevan paljon tarkempi, kuin tyypillinen kuntoiluranneke, joka arvioi askelten määrän käden heilumisen perusteella. Liikkumisen perusteella sovellus laskee myös käyttäjän polttamat kalorit.

Digitsole-pohjallisia on tarjolla koosta 34 kokoon 47 asti, ja yksi pohjallinen kattaa aina kaksi kokoa. Täydellisen istuvuuden kenkään voi viimeistellä etuosan reunusta leikkaamalla. Pohjalliset ovat myös vesitiiviit, eli akun ja muun elektroniikan suhteen ei tarvitse olla huolissaan, vaikka jalka hikoilisi reippaastikin tai saapas hörppäisi vettä sisäänsä. Pohjalliset voi pestä vedellä ja saippualla. Äly- ja lämpöominaisuuksien lisäksi valmistaja kehuu pohjallisia myös ergonomialtaan erinomaisiksi. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa pohjan vaimennus ja kuorman tasaisempi jakautuminen jalkapohjille.

Digitsolen lähin jälleenmyyjä sijaitsee tällä hetkellä Ruotsissa, mutta yritys etsii juuri suomalaisia jälleenmyyjiä.