Kohta on Facebook pullollaan toinen toistaan erikoisempia profiilikuvia

Naamakirja vaikuttaa haluavansa naamat vaihtoon, sillä Facebook ostaa suositun naamanvaihtosovelluksen kehittäjän Masquerade Technologiesin. Sen MSQRD-sovelluksellavoi itsestään tehdä vaikkapa Oscaria pokkaavan Leonardo DiCaprion ja friendsie-kuvissa voivat kaverit vaihtaa kasvoja keskenään.

MSQRD-sovellus käyttää filttereitä, joilla saa kasvot vaihdettua ja lopputuloksen tallennettua kuvan tai videon muotoon sosiaalisessa mediassa jaettavaksi. Facebookin ostettua sovelluksen kehittäjän voidaan vastaavia filttereitä odotella myös Facebookiin saapuviksi.

Facebook aikoo säilyttää MSQRD-sovelluksen tarjolla niin iOS:lle kuin Androidillekin, ja sovellus onkin kerännyt runsain mitoin viiden tähden arvosteluja molemmilla alustoilla. Lisäksi teknologia on tarkoitus yhdistää Facebookiin aiempien hassuttelujen, kuten ”tarrojen” ja erinäisten hymiöratkaisujen rinnalle.

Masquerade Technologiesin kolme perustajaa työskentelevät jatkossa Facebookin Lontoon toimistossa. MSQRD:n kauppahintaa Facebook ei paljastanut.