Windows 10 -puhelimia tupsahtelee sieltä täältä – myös HTC:ltä

HTC:n viimeisin Windows-puhelin on vuonna 2014 julkaistu HTC One (M8) for Windows, ja sen jälkeen on taiwanilaisvalmistajalta nähty vain Android-laitteitta. Nyt yhtiö on työpaikkailmoituksen perusteella työstämässä Windows 10 -puhelinta.

Windows Phone- ja Windows 10 Mobilen tarinaa ovat pessimistisimmät jo kuvailleet päättyneeksi, mutta uusia Windows-puhelimia putkahtelee esille sieltä täältä. Microsoft esitteli juuri viimeisimmän (ja joidenkin huhujen mukaan mahdollisesti myös viimeisen) Lumian, Lumia 650:n. HP:ltä on tulossa Windows 10 Mobilea käyttävä puhelinmalli Elite x3 ja Sonysta irtaantunut VAIO esitteli hiljattain Windows 10 Mobile -puhelimen. Ilmeisesti myös HTC aikoo jatkaa yhteistyötään Microsoftin kanssa ja julkaista uuden Windows-puhelimen.

HTC on joulukuussa julkaissut sivuillaan työpaikkailmoituksen, jossa haussa on ”director of account management” eli karkeasti käännettynä asiakasyhteyksistä vastaava johtaja. Tehtäväkuvauksen perusteella yhtiöllä on kiinnostusta Microsoftin palveluita ja Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmää kohtaan. Työpaikkailmoituksesta uutisoineen WMPowerUser-sivuston mukaan jää nähtäväksi, toteutuvatko yhtiön suunnitelmat Windows-puhelimen suhteen. On kuitenkin hyvin mahdollista, että Microsofttukee Windows-puhelimien valmistajia reilulla rahakorvauksella, mikä saattaa houkuttaa talousvaikeuksissa kamppailevaa HTC:tä.