Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on jättimäisten MWC-mobiilimessujen suurin voittaja

Vuoden suurimmat mobiilimaailman messut pidettiin tällä viikollaBarcelonassa. Mobile World Congress keräsi jälleen kerran paljon kävijöitä, mediaa ja yrityksiä. Messuilla normaalisti jokin valmistaja poistuu messuilta niin sanottuna voittajana. Tänä vuonna voittaja ei kuitenkaan ollut puhelinvalmistaja, kertoo The Verge.

Viime vuosi oli kokonaisuudessaan vaikea Qualcommille, joka valmistaa järjestelmäpiirejä älypuhelimiin, tabletteihin ja muihin älylaitteisiin. Yhtiön huippusuoritin, Snapdragon 810, kärsi paljon ylikuumenemisongelmia ja siitä syystä esimerkiksi Samsung ei käyttänyt järjestelmäpiiriä huippupuhelimissaan, vaan päätyi omaan suorittimeensa. Samalla yhtiön imago kärsi ongelmallisen tuotteen vuoksi.

Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirit löytyvät todella monista älypuhelimista.

Qualcommin järjestelmäpiirit ovat löytyneet vuosien ajan älypuhelimien sisuksista, joten Snapdragon 810 oli vain yksi kuoppa pitkässä matkassa. Tänä vuonna Mobile World Congressissa Qualcomm tuli ryminällä takaisin huippupuhelimiin. Aika näyttää, kärsiikö Snapdragon 820 jonkinlaisista ongelmista, mutta Qualcommin suhteen tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä.

LG käytti viime vuonna G4-lippulaivaälypuhelimessaan Snapdragon 808 -järjestelmäpiiriä luultavasti Snapdragon 810:n ylikuumenemisongelmian vuoksi. Nyt uudessa huippumallissa, LG G5:ssä, on kuitenkin Snapdragon 820. Vaikka Samsung käyttää jälleen kerran omaa suoritintaan osassa Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -älypuhelimissa, Snapdragon 820 löytää tiensä esimerkiksi Yhdysvalloissa myytäviin laitteisiin.

Samsungin ja LG:n lisäksi myös moni muu valmistaja päätyi Qualcommin suorittimiin. Sony Xperia X Performancen sisällä hyrrää Snapdragon 820 niin kuin myös HP Elite x3:n sisällä.

Eniten panoksia Snapdragon 820:een laittoi kuitenkin pienempi kiinalaisvalmistaja Xiaomi. Yhtiö piti julkistustilaisuuden yhdessä Qualcommin kanssa ja Snapdragon 820 oli suuressa osassa tilaisuudessa. Qualcommin toimitusjohtaja ehti käydä myös LG G5:n julkistuksessa, joten yhtiö oli vahvasti esillä MWC:ssä.

Lippulaivamallit eivät olleet kuitenkaan ainoa kategoria, jossa Qualcomm dominoi. Yhtiön järjestelmäpiirit löysivät tiensä myös edullisempiin puhelimiin. HTC esitteli kolme uutta luuria: kaikkien sisältä löytyy Snapdragon-suoritin. Catin uudessa S60-älypuhelimessa on Snadpragon 617 -järjestelmäpiiri, kun taas Xperia X:ssä on Snapdragon 650.

Snapdragon Wear 2100 löytynee tänä vuonna monista puettavista älylaitteista.

Aiemmin tänä vuonna Qualcomm esitteli puettaviin älylaitteisiin, etenkin älykelloihin, soveltuvan Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiirin, joka varmasti löytää tiensä moniin älylaitteisiin.

– MWC:n suurin voittaja ei ollut yksittäinen puhelin tai puhelinvalmistaja – se oli puhelimien suorittimien valmistaja: Qualcomm, Vlad Savov aloittaa The Vergen artikkelin.

Qualcomm dominoi MWC:tä laajalla rintamalla ja tänä vuonna Snapdragon 820 tullee löytymään lähes jokaisesta huippupuhelimesta, joka toimii Androidilla.

Snapdragon 820 on monella tapaa edeltäjäänsä parempi.