”Mullistavia innovaatioita älypuhelinten kameroihin” – Huawei ja Leica perustavat yhteisen tuotekehityskeskuksen

Huawei ja Leica Camera AG ovat julkistaneet perustavansa yhteisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen, Max Berek Innovation Labin. Yhteinen keskus on jatkumoa yhtiöiden helmikuussa julkistamalle strategiselle kumppanuudelle. Ensimmäinen yhteistyön hedelmäilmestyi keväällä, kun Huawein ja Leican yhteistyössäkehittämiä kameroita käyttävät Huawei P9 ja P9 Plus julkistettiin.

Uusi laboratorio sijoittuu Leican pääkonttorin yhteyteen Saksan Wetzlariin ja pyrkii parantamaan kuvantamisen laatua keskittymällä optiikan ja ohjelmistojen kehitykseen. Keskuksessa tutkitaan myös tietokonekuvantamista sekä virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Laboratorio tekee oman tutkimus- ja kehitystyön lisäksi yhteistyötä korkeakoulujen ja kansainvälisten tutkimusinstituuttien kanssa.

Laboratorio perustuu Huawein perustajan Ren Zhengfein sekä Leica Camera AG:n enemmistösijoittajan ja advisory boardin puheenjohtajan tohtori Andreas Kaufmannin yhteisiin visioihin alojen tulevaisuudesta.

Andreas Kaufmann (Leica) ja Ren Zhengfei (Huawei).

– Tulevaisuudessa yli 90 prosenttia dataliikenteestä on kuvaa ja videota, sanoo Huawein perustaja Ren Zhengfei.

– Max Berek Innovation Lab mahdollistaa vieläkin tiiviimpään yhteistyöhön Leican kanssa ja kuvaamisen sekä videokuvaamisen laadun jatkuvan kehityksen. Tämän tuloksena pystymme tuottamaan mullistavia innovaatioita älypuhelinten kameroihin sekä sitä kautta parantamaan tuottamaamme arvoa asiakkaille.

– Max Berek Innovation Labin perustaminen vahvistaa Huawein ja Leica Camera AG:n yhteistyötä sekä luo pohjan edistykselliselle teknologiatutkimukselle kuvaamisen saralla, sanoo Dr Andreas Kaufmann.

Huawein ja Leica Camera AG:n T&K-keskus on nimetty vuosina 1886 – 1949 eläneen Max Berekin mukaan. Berek oli saksalainen mikroskooppialan pioneeri ja ensimmäisten Leica-linssien kehittäjä.