Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tämä iPhonen lisävaruste voi mullistaa mobiilikuvauksen – testaajat kehuvat

Singaporelainen start-up on kehittänyt lisävarusteena myytävän kameralinssin, jonka uskotaan vievän mobiilikuvauksen askeleen nykyistä pidemmälle. Linssi on tarkoitettu etenkin sosiaalisen median käyttäjille, jotka haluavat parantaa Facebookissa ja Instagramissa julkaistavien kuvien laatua.

DynaOpticsin kehittämä Oowa-niminen premium-linssi on tarkoitettu iPhonen käyttäjille, sillä muiden valmistajien puhelimiin se on tulossa vasta myöhemmin. Ovaalin muotoinen Oowa on ensimmäinen epäsymmetrinen mobiilikuvaukseen tarkoitettu linssi. Ammattilaisten järjestelmäkameroissa sellaisia on nähty pitkään. Ammattikäytössä epäsymmetrisyyttä suositaan, koska sen avulla saavutetaan usein parempi tarkkuus kuvan reunoilla.

Oowan tarkoituksena on tuottaa iPhonen omaa kameraa parempi kuvaustulos vähentämällä kuvan vääristymiä ja lisäämällä kuvien kirkkautta.

Testi lupaa hyvää

Mashable.com -verkkosivuston testin perusteella Oowa pitää sen minkä lupaa. Sivuston julkaisemien testikuvien perusteella Oowa tuottaa hyvän terävyyden myös kuvien reunoilla. Kuvan resoluutio on erinomainen ja Mashablen mukaan parempi kuin kilpailevilla linsseillä kuten Olloclipillä.

Oowalle kerätään tällä hetkellä rahaa Kickstarter-joukkorahoituskampanjalla. Varattavana on kaksi linssimallia: 2,5-kertaisella telezoomilla varustettu linssi ja 110 asteen laajakulmalinssi. Linssit kiinnitetään iPhoneen Oowan omalla puhelinkuorella, joka suojaa puhelinta kolhuilta. Kuori toimitetaan linssin mukana ja pakkauksessa on myös linssinsuojus ja säilytyspussi.

Marraskuussa toimitettavat linssit ovat yhteensopivia seuraavien iPhone-mallien kanssa: 6, 6S, 6+ ja 6S+. Kickstart-kampanjassa yhden linssin hinta on noin 75 euroa. Kahden linssin pro-pakkauksen saa 133 eurolla. Sen mukana tulee kaksi säilytyspussia ja kaksi linssinsuojusta.