Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuva: Älä ota selfietä näissä tilanteissa

Selfiehuuma näyttää tulleen jäädäkseen. Valmistajat panostavat aina vain enemmän laitteiden etukameroihin ja kuluttajat ostavat lisälaitteita täydellisten omakuvien saamiseksi. Kaiken tämän keskellä on kuitenkin toisinaan hyvä pysähtyä ja muistaa, että ihan joka tilanteeseen ”Odotappas, kun otan ensin selfien” -toimitapa ei sovi.

ZenFone Selfie

 

Asuksen Ranskan osasto on jakanut Twitterissä kuvan, joka mainostaa yhtiön uutta ZenFone Selfie -puhelinta. Kuva lähestyy aihetta odottamattomasta suunnasta, sillä siinä varoitetaan käyttäjiä riskialttiista selfienottotilanteista.

Todenpohjaisimpiin vaaratilanteisiin kuuluvat selfien ottaminen junaradalla, pyöräillessä ja ukonilmalla selfietikkua heilutellen. Hieman hullumpia tapauksia ovat selfie villin karhun kanssa, autoa ajaessa ja hypätessä helikopterista supersankarin viitta selässä.

Luonnollisesti kaikki nämä varoitukset on luotu huumorin varjolla. Ikävä kyllä monet kuvaavat hämmentävän hyvin tilanteita, joihin omakuvia nappailevat ihmiset ovat ympäri maailmaa joutuneet. Junaratakuvaukset ovat aiheuttaneet useille nuorille vaaratilanteita. Yhdysvalloissa selfie käärmeen kanssa johti massiiviseen lääkärilaskuun. Lisäksi tietyt huvipuistot ovat joutuneet kieltämään selfietikut, koska niiden törröttäminen huvilaitteista on aiheuttanut vaaratilanteita. Suosittelemmekin kaikkia muistamaan, että kohtuus kannattaa pitää myös omakuvauksen määrässä – ja eritoten selfieille omistetuissa tilanteissa.

Selfietikut ovat olleet kovassa käytössä Disneylandeissa.