Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Motorolan mainokset tylyttävät Applea ja Samsungia

Lenovolle tätä nykyä kuuluvan Motorolan mainosmiehet ja -naiset ovat olleet ahkerina näpäyttämässä kilpailijoita viime päivinä. Viimeisin on ”Skip the Sevens” -mainoskampanja (”jätä seiskat väliin”), joka viittaa varsin vahvasti Applen uusiin iPhone 7 -malleihin sekä jossain määrin myös Samsungin S7- ja Note 7 -malleihin.

Motorolan mukaan ensimmäinen iPhone oli ilmestyessään mullistava laite, mutta ilmestymisestä on kulunut jo yhdeksän vuotta. Tuona aikana valmistajat ovat lähinnä keskittyneet tekemään pieniä parannuksia, kuten lisäämään kameroiden megapikselimääriä tai kasvattamaan näyttöjä tuuman murto-osilla. Motorola sen sijaan on omien sanojensa mukaan miettinyt täysin uusiksi, mitä älypuhelin voikaan olla. Tällä tietysti viitataan uusiin Moto Z -malleihin ja Moto Mods -lisäosiin, joilla puhelimen takakuoreen voi napsauttaa esimerkiksi pienoisprojektorin tai 10-kertaisella zoomilla varustetun kameran.

Osana kampanjaa Motorola on julkaissut videon, jossa ”koehenkilöille” (vai näyttelijöille?) mukamas esitellään uuden iPhonen prototyyppiä, ja kun se on kerännyt ihmisiltä kehuja, heille paljastetaan, että kyseessä onkin uusi Moto Z.

Hieman aiemmin Motorola pönkitti itseään mainoksella, jossa mainittiin yhtiön panostavan korkeaan laatuun ja testaamiseen käyttämiensä akkujen kanssa. Tällä tietysti viitattiin Samsung Galaxy Note7:n akkukatastrofiin, mutta kuten esimerkiksi Android Authority mainitsee, on Motorolan kampanja lähinnä tekopyhä.

Vaikka Samsung onkin saanut moitteita tavastaan huolehtia Note 7:n akkuongelmista, yhtiö keskeytti laitteiden toimitukset hyvin nopeasti ja aloitti takaisinkutsukampanjan vapaaehtoisesti, kun ongelma tuli ilmi. Android Authority myös mainitsee, että Samsungin takaisinkutsun kustannuksiksi on arvioitu noin miljardi dollaria, mikä vastaa Motorolan koko liikevaihtoa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Lisäksi Samsungin räjähtävät akut (joita on vain pienessä murto-osassa Note 7 -laitteista) eivät ole mitenkään ennen kuulumattomia, sillä muidenkin valmistajien, myös Motorolan, laitteita on latauksen aikana räjähtänyt tai syttynyt tuleen.

Ennen akkuongelmien ilmaantumista Motorola moitti Samsungia idean varastamisesta, mutta unohti, että Always-On-Display -toiminto löytyi Nokian puhelimista jo kauan ennen kuin Motorola sen ”keksi” tai Samsung sitä lainasi.